Piraten sip na slechte verkiezingsuitslag
Nieuws

Piraten sip na slechte verkiezingsuitslag

donderdag 10 juni 2010 16:18

De Piratenpartij haalde maar 0,1 procent van de stemmen bij de verkiezingen. De partij wil nu lokale afdelingen opzetten.


Campagnemanager Bas Grasmayer van de Piratenpartij noemt de verkiezingsuitslag in een weblogbericht 'aan de ene kant teleurstellend'. 'Maar anderzijds hebben we wel iets bereikt waar we trots op mogen zijn: met een kleine groep mensen hebben we een politieke organisatie op poten gezet en alle bureaucratische drempels overwonnen.'

Maanden voor de verkiezingen riep de partijleider nog dat de Piraten meerdere zetels in de Kamer zouden moeten kunnen halen. Een totaal verkeerde inschatting. In de grote steden kregen de Piraten maar enkele honderden stemmen per gemeente. In totaal stemden enkele duizenden Nederlanders op de Piratenpartij. Het exacte aantal is nu nog niet bekend, maar het was veel te weinig om zelfs maar in de buurt van een Kamerzetel te komen.

Volgens Grasmayer waren er weinig vrijwilligers die zich wilden inzetten om de Piratenpartij bekender te maken bij het volk. Hij vindt dat de partij zich meer moet organiseren. De partij wil daarom nu lokale afdelingen opzetten. 'We kunnen het niet laten gebeuren dat onze nieuwe regering een hervorming van het auteursrecht en het patentsysteem negeert. We kunnen ze niet onze privacy nog meer laten schenden zonder iets terug te doen.'

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Kunnen ze niet beter gaan samenwerken met Bits of Freedom (bof.nl)?
Die hebben via lobbyen op partijcongressen nog aardig wat partijprogramma's weten aan te passen.

 

Tja ik wou ook op de piratenpartij stemmen maar toen zag ik de eerste naam... ik vond het verdacht ;)....
Er moet een balans vormen wat wel en niet prive is.
Den haag weet niet waar ze over praten. Een aantal partijen(politie) wil juist al te graag die gegevens hebben.
Piraten partij gaat weer net te ver de andere kant op dat echt niks bekend mag worden.

Maarja met die raddraaiers op straat is iedereen een ID verplichten wel handig natuurlijk.
We zijn minder anoniem en daardoor halen sommige mensen minder streken uit. Meer rust op straat... Goed iets lijk me

 

Groenlinks en D66 willen vrijwel hetzelfde. Als de piraten nou gewoon lid worden van die organisaties en deze gebruiken om het gedachtegoed breder gedragen te krijgen!

 

Lekker belangrijk zo'n one issue partij. Dachten ze nou werkelijk zetels te kunnen behalen, wat een grap!

 

Dachten ze nu echt zetels te halen. Een van de leden voert haar eve-online en andere mmo ervaring op. Ja dat is lekker realistisch. Waneer leert men nou eens dat second live geen afspiegeling is van de werkelijkheid.

 
 

Als ze zich nou ook eens met andere belangrijke standpunten bezighielden.

 

Ik vind en vond het een ongeorganizeerd zooitje!

 

Ze hebben door bepaalde uitlatingen en handelingen ook stemmen verkwanselt. (mensen fags of faggots noemen, is geen handige zet geweest, als je een volksvertegenwoordiger wilt worden. En met een journalist, wiens taak het was om jullie te volgen, op de vuist gaan is dat ook niet. Goed, in het laatste geval, die man is ook van de lijst gehaald, maar het gaf de partij zelf wel een blauw oog.)

En ze kwamen niet erg goed uit de verf tijdens het "auteursrechten-debat", een paar weken terug.
Een debat waar zij zouden moeten uitblinken.
Als je als zogenaamde 'one-issue partij' al struikelt bij een debat dat gaat over je ene issue... tja.

 

PVV! Piratenpartij is gewoon lullig.

 

Nieuwsbrief