Pocketversie van de iPad is aannemelijk
Nieuws

Pocketversie van de iPad is aannemelijk

vrijdag 11 mei 2012 13:48

Het gerucht dat Apple werkt aan een kleinere iPad blijft aanhouden. De 7 inch iPad zou in oktober komen en zo'n 250 dollar gaan kosten.

Apple zou in oktober een kleinere 7 inch iPad willen uitbrengen voor een prijs van tussen 200 en 250 dollar. Dat meldt althans de site iMore, dat daarmee de geruchtenmolen over een 'iPad Mini' een nieuwe zwengel geeft. Ook MacRumors noemt dit aannemelijk. De 7 inch iPad zou wat betreft schermresolutie gelijk zijn aan de huidige iPad en dat betekent een zeer hoge pixeldichtheid. De opslagcapaciteit zou maar 8 GB zijn.

Met de goedkope kleine iPad wil Apple de concurrenten op de tabletmarkt verder buitenspel zetten. Het marktaandeel van de iPad blijft ook na de komst van talloze Android-tablets zo'n 70 procent. Eind dit jaar komen ook de eerste Windows 8-tablets op de markt. Maar voorlopig hoeft Apple nog weinig te vrezen.

Google komt echter deze zomer met een kleine goedkope Nexus-tablet, gemaakt in samenwerking met Asus, die ongeveer 200 dollar moet gaan kosten. Die Nexus-tablet is vooral een antwoord op Amazons Kindle Fire, te koop voor hetzelfde bedrag. De Kindle Fire vormde eerder aanleiding voor berichtgeving over de mogelijke komst van een kleinere iPad. De site eWeek geeft al 10 redenen bedacht waarom de iPad Mini de tablet van Amazon zal verslaan.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Daar zijn geen 10 redenen voor nodig. Een is genoeg: de Kindle Fire is gewoon niet te koop.

 
 

8GB in combinatie met dezelfde schermresolutie als de huidige iPad lijkt me geen goed idee. Die retina-apps zijn daar veel te groot voor.

 

Denk niet dat het de bedoeling is dat dit een normale ipad vervanger moet zijn, maar eerder in de e-readers a la kindle fire en de Galaxy Note moet gaan concureren. Althans ik zou deze wel willen gebruiken als e-reader, past tenminste beter in mijn binnenzak als mijn ipad 1st gen.

Overigens de reden dat ik geen Kindle/Note heb is puur omdat ik al teveel aan apps heb uitgegeven om zomaar over te stappen op een andere tablet.

 

Nieuwsbrief