Pop-up winkelcentrum in Amsterdam-Noord
Nieuws

Pop-up winkelcentrum in Amsterdam-Noord

vrijdag 17 augustus 2012 15:16

Boxpark NDSM wordt een Batavia stad maar dan met containers. En hopelijk met een interessanter aanbod.

Volgende zomer krijgt ook Nederland een uit containers opgetrokken winkelcentrum. De variant op het Londense Boxpark Shoreditch komt terecht in Amsterdam-Noord op de NDSM-werf. Net als in Engeland worden de containers vooral gevuld met mode, maar is er ook plaats voor functies die het bohemien karakter onderstrepen, zoals horeca, theater, een pop-up bioscoop, dj's en bandjes.

Merken die een container willen betrekken, betalen een percentage van de omzet als huur. Oprichter Roger Wade vertelt aan Drapers.com: "Minstens de helft van Britse merken die op Boxpark Shoreditch in Londen staan, gaan met ons mee naar Amsterdam." Deze zullen overigens worden aangevuld met merken van Nederlande bodem.

Opvallend is ook dat deze modemall alleen in het weekend open is, waarschijnlijk ‘non-stop' 48 uur lang. Wel even opletten welke containerstapels je binnen gaat, op de NDSM-werf zijn ook de containerwoningen voor studenten te vinden.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Nieuwsbrief