Preview op Graduation Show 2007

donderdag 01 maart 2007 12:28

De eerste studenten hebben hun eindwerk al klaar op de Design Academy.

In juni volgt de rest. En in oktober zijn ze allemaal te zien tijdens de Dutch Design Week. Een preview dus.

Gisteren werd in Eindhoven op de Design Academy het werk getoond van de eerste lichting afgestudeerde studenten. De tweede lichting en de masters doen hun eindexamen in juni. In een wat informelere setting dan tijdens de Dutch Design Week toonden 65 studenten hun werk dat van vrij hoge kwaliteit was. Van persoonlijke en poëtische vertalingen van hun visies tot affe producten die alleen nog maar een producent nodig hebben. Een aantal voorbeelden.


Bart Hess :: A hunt for Hightech :: man and Identity
Een verstilde animatie geeft de belevingswereld van het ‘future fur’ weer. 'In een wereld waar natuur en techniek versmolten zijn, waar technologie ademt en waar overleven zonder onmogelijk is, heeft een jager zijn leven gewijd aan het zoeken naar exclusieve pelsen voor zijn geliefde.' Want, zo meent Hess: 'Het is zonde om de echte wereld na te bootsen'. Een serie stalen laat zien hoe nep-bont een meerwaarde krijgt.


Steven Kessels :: Ventilator :: man and Well-being
Kessels brengt de techniek achter objecten graag in beeld. 'Mensen weten helemaal niet meer wat er nodig is om een apparaat te laten functioneren.' Dat levert in elk geval een mooi beeld als dit op.


Greetje van Tiem :: Druk, in-, af- :: man and Leisure
Kranten als basis voor textiel. Oude herinneringen worden omgezet in een tapijt.


Jan-Willem Bosch :: Suitcase + Cupboard = Subcase :: man and Leisure
Zeul je hele kantoor en kledingkast met je mee.


Jan Rune Erikstad :: Ophangsysteem :: man and Well-being
Ingenieus ophangsysteem voor wand en plafond waar geen schroef aan te pas komt. Door middel van een rubberen ring die zich vastklemt in een gat in de muur kunnen verschillende knoppen of haken bevestigd worden.


Cebine Nieuwenhuize :: Prostetic juwelry :: man and Well-being
Een reactie op bestaande protheses. Waarom zou je het ontbrekende deel van het lichaam namaken als jer er ook iets heel anders en creatievers mee kan doen?


Peter Verschuuren :: Living Sofa :: man and Living
Bank waarbij de kleur de hardheid en het gebruik aangeven. Relaxen op het lichtgroene zachte deel en werken met de laptop op het harde donkergoene deel. De schuine lijn geeft tevens de oplopende hardheid aan.


Felix Taro Gragnato :: Cloud :: man and Living
Modulair systeem waarbij de verschillende onderdelen door middel van magneten aan elkaar geklikt worden. De magneten zijn tevens de punten waar het electrisch circuit wordt doorverbonden.


Reinier Bosch :: Kast :: man and Living
Prachtige zwevende kast die is ontdaan van zijn constructie door alle onderdelen op te hangen aan snaren die, wanneer je de kast gebruikt, zachtjes geluid maken.


Peter Verschuuren :: Transparante klok van hout.


Diverse materiaalstudies.

De tentoonstelling van eindexamenwerk van de eerste lichting bachelors was helaas maar een dag te zien. Tijdens de Dutch Design Week in het najaar zal een selectie van de werken nogmaals worden tentoongesteld.


Reacties

Design Academy: zwaar overrated.
 
Dit heb ik gisteren allemaal al gezien! =)
 
oja ben je ze allemaal de baas met je macrame kunsten ? of steek je iedereen de ogen uit met je prikwerk
 
Zeker niet aangenomen? en het zit je nog steeds dwars!
 
Dit is echt zwaar overrated. Ik ben het compleet eens met de eerste reactie. En nee, ik doe lekker ergens anders een ontwerpopleiding. Eentje die er wel voor zorgt dat studenten met iets nuttigs aankomen.
 
ja joh doe jij lekker ergens anders een opleiding nou geniet er van hoor jongen. kom je vanmiddag wat eerder thuis ? dan gaan we kerststukjes en iets leuks voor moederdag maken bij t buurthuis.
 
amazing....
 
lange tenen neel...? of is sarcasme je enige gereedschap? en maar hopen dat anderen denken dat je slim bent...
 
Neeltje toch, als je zo slecht tegen commentaar kan dan wens ik je een heel veel succes in het ontwerperswereldje, dat zal je duidelijk nodig hebben. Dus zullen we maar morgen lekker saampjes macaronischilderijtjes maken voor onze moeders? Weet zeker dat jij het beter kan hoor, anders ga je vast huilen.
 
LOL @ Neel, je hebt volgens mij helemaal gelijk Hoe kun je nou zeggen dat de designacademy overrated is? Kijk alleen eens naar al die goede ontwerpers die van die school komen, allemaal natuurtalentjes die naar de verkeerde school gegaan zijn? Ik denk het niet.
 

ssghsg sjjsjtr 146776378

 

Nieuwsbrief