Project van Kickstarter verbannen door te veel spam
Nieuws

Project van Kickstarter verbannen door te veel spam

maandag 16 april 2012 12:04

Kunstenaar en futurist Rachel Marone is al tien jaar slachtoffer van een cyberstalker. Reden voor Kickstarter om haar te verbannen.

Rachel Marone is één van de vele slachtoffers van een seriële cyberstalker. De beruchte cyberstalker valt al jarenlang honderden slachtoffers lastig en is nog steeds niet opgepakt. Hij maakt het leven van Marone en de andere slachtoffers een hel door familie, vrienden en zakelijke partners te bestoken met pornografische spam en doodsbedreigingen.

De invloed van de cyberstalker gaat echter verder dan mail. Vorig jaar werd Marone van Kickstarter verbannen omdat haar project “Extreme Futurist Fest” 300 spam commentaren opleverde van de cyberstalker. Ondertussen is ze niet langer verbannen maar Kickstarter zegt dat als ze een nieuw project start en dit wederom zoveel spam oplevert, haar project gestopt wordt en Marone permanent verbannen wordt van Kickstarter.

Marone schrijft op haar blog dat ze het zeer onredelijk vindt. Zeker omdat er zo veel vrouwen het slachtoffer zijn van stalkers. "Mij wordt verteld dat ik niet kan crowdfunden omdat ik een slachtoffer ben van stalking… We hebben allemaal het recht om te crowdfunden los van wat onze omstandigheden blijken te zijn."

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Erg kromme beredenering van Kickstarter natuurlijk! Zij moeten als facilitator prima in staat zijn im te voorkomen dat deze seriespammer zijn werk kan doen danwel zorgen dat dit niet lang zichtbaar is.

 

Nieuwsbrief