Providers boycotten Nokia-telefoons om Skype
Nieuws

Providers boycotten Nokia-telefoons om Skype

maandag 07 mei 2012 11:57

Volgens Nokia’s topman Stephan Elop weigeren sommige providers Lumia-smartphones te verkopen vanwege Skype.

Nokia CEO Stephen Elop zei tijdens een gesprek met aandeelhouders dat sommige providers weigeren om Lumia smartphones aan te bieden vanwege Skype. De Lumia toestellen zijn een samenwerking tussen Nokia en Microsoft. Het opvallende is dat de huidige Lumia's op dit moment niet geleverd worden met de Skype-app standaard geïnstalleerd. De providers vrezen daar wel voor omdat Microsoft Skype vorig jaar kocht voor 8,5 miljard dollar.

Microsoft gaat Skype op de Windows 8 Phone wel standaard meeleveren. De telecomproviders vrezen dat Lumia-gebruikers vooral gebruik zullen maken van het gratis Skype- bellen via mobiel internet. “Als de provider ons niet wil dan wil hij ons niet. We zullen ze moeten aanspreken met andere argumenten. We hebben ze meer te bieden", aldus de topman. Volgens een aanwezige bij het aandeelhoudersgesprek wil Nokia de providers met prijzen en marketingfoefjes overhalen toch Skype te accepteren.

Tsja. De reactie van de providers doet denken aan de reactie op de populariteit van apps als Whats-app vorig jaar. Consumenten gaan die internet-apps gewoon gebruiken, als provider kun je maar beter zorgen dat je daar met je abonnementen op inspeelt.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

En Tango dan? Dat is een kruising tussen Whats-app en Skype. Die werkt ook op elk platform.
En Skype kun je toch ook voor elk platform gebruiken. Dan is het wel cru dat ze alleen Nokia de dupe laten zijn.

 

Nonsens, Nokia heeft het verkeerde pad gekozen en geeft nu alle anderen de schuld.
Het zijn gewoon prutsers.

 

Ik hoor alleen mensen zeggen dat ze een Nokia willen, er een kiezen doen ze (nog) niet.

 

Ik voorzie dat de oude telecom bedrijven bij de eerst volgende frequentieveiling concurrentie gaan krijgen van pure dataproviders. Niks belminuten en SMSjes maar bandbreedte en Gigabytes, daar zal het om gaan draaien.

 

Oh, en ditch dan meteen het telefoonnummer. Waardeloos onding. Gewoon usernaam of emailadres als ID.

 

Skype is top totdat je de voorwaarden leest, Skype mag alle gesprekken opnemen en heeft dan ook de rechten op die gesprekken.
Gratis is leuk maar niet op deze voorwaarden.

 

Nieuwsbrief