Providers wraken rechter in Brein-zaak
Nieuws

Providers wraken rechter in Brein-zaak

dinsdag 13 maart 2012 19:00

Drie Nederlandse providers hebben de rechter gewraakt in een zaak van Stichting Brein om meer blokkades van The Pirate Bay.

KPN, T-Mobile en Tele2 wraken de rechter in het kort geding dat anti-piraterijstichting Brein tegen ze heeft aangespannen over een blokkade van de Zweedse torrensite The Pirate Bay. Brein spande het ging aan nadat Ziggo en Xs4all eerder hun rechtszaak hierover verloren. Die providers blokkeren de site nu. Enkele andere grote providers weigerden na verzoeken van Brein om blokkades in te stellen zonder tussenkomst van de rechter.

KPN, T-Mobile en Tele2 vinden nu dat rechter Peter Blok het kort geding over de kwestie niet mag behandelen, omdat hij bij de zaak tegen Ziggo en Xs4all ook al voorzitter van de meervoudige kamer van de rechtbank in Den Haag was. "Dat wekt de schijn dat hij niet de vrijheid zal voelen om zonder vooringenomenheid te beslissen op deze nieuwe zaak", stellen de providers tegenover Webwereld. UPC is ook gedaagd, maar deed niet mee met het wrakingsverzoek.

De Haagse rechtbank buigt zich 26 maart over het wrakingsverzoek. Het kort geding zelf stond op 19 april gepland. In het volgende nummer van Bright Magazine overigens een interview met piraterijbestrijder Tim Kuik van Stichting Brein.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Kleine correctie nodig denk ik:
"Brein spande het ging aan nadat Ziggo..."
Moet denk ik:
"Brein spande het kort geding aan nadat Ziggo..."

En moet het niet privacybestrijder Tim Kuik zijn :-)

 

Nieuwsbrief