Radiozine Shuffler maakt Spotify-app
Nieuws

Radiozine Shuffler maakt Spotify-app

vrijdag 25 januari 2013 16:43

De Amsterdamse muziekblogscurator heeft een applicatie voor Spotify gemaakt. Ook de rest van het jaar ziet er zonnig uit.

Het Nederlandse Shuffler heeft niet stilgezeten in 2012. Er kwam een iPhone-app, een nieuwe iPad-app en aangeloten blogs konden een persoonlijke speler van Shuffler op hun site plaatsen. 2013 gaat in een even rap temp door: deze week lanceerde het de tweede release van 2013, de nieuwe Spotify-app.

"Vorig jaar hebben we een API gemaakt, waar we redelijk eenvoudig applicaties omheen kunnen bouwen", zegt Tim Heineke, medeoprichter. "Eerder deze maand bouwden we een applicatie voor muziekstreamer Dezeer en nu dus Spotify."

Waarom muziekstreamers? Heineke: "Er staan nu 20 miljoen liedjes op Spotify en jaarlijks komen er zo’n 150 duizend bij. Dat is natuurlijk veels te veel. Spotify heeft al toegegeven een curatieprobleem te hebben. En dat is wat wij goed kunnen."

Shuffler weet goed wat er speelt, omdat het muziekblogs afspeurt naar updates. De liedjes op deze blogs belandden bij Shuffler in een intelligente afspeellijst en het blogbericht (dus de context) wordt erbij geplaatst.

Het probleem bij de Spotify-app is dat niet alle releases erop staan. "Zij hebben maar 10 procent van de tracks die wij hebben." De meeste tracks op Shuffler zijn (nog) niet officieel uitgebrachte liedjes via YouTube en Soundcloud. "Onze web-, iPhone- en iPad-app zijn veel vollediger. Maar de Spotify-app is daar een leuke pitch voor."

2013 belooft een mooi jaar te worden. "We lanceren dit jaar ShufflerTV, MTV all over again!" Hier zullen de mooiste clips getoond gaan worden, maar ook optredens op Soundcloud of Boilerroom. Natuurlijk komt ook bij ShufflerTV de input van muziekblogs.. Daarnaast is Heineke plannen aan het maken voor "iets als een magazine met een greep uit de afgelopen maanden", maar daarover later ongetwijfeld meer.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

Kende het niet, klinkt goed!

 

Nieuwsbrief