Resistance is futile: miljoen Android toestellen per dag
Nieuws

Resistance is futile: miljoen Android toestellen per dag

maandag 11 juni 2012 12:01

Elke dag weer activeert Google bijna een miljoen Android toestellen. Het mobiele platform blijft maar groeien.

Het precieze aantal is 900 duizend toestellen per dag. Dat tweette Andy Rubin, de man achter Google's mobiele platform. In februari waren dat er nog 850 duizend. Een groei van zes procent in drie maanden tijd. De groei nam overigens af. In december stond de teller op 700 duizend per dag.

Met de komst van de HTC One X en de Samsung Galaxy S III is de kans groot dat het aantal geactiveerde toestellen weer zal groeien en de miljoen per dag wel eens kan overschrijden. De Galaxy S III alleen al was in de voorverkoop al ruim negen miljoen keer besteld. Android moet het vooral hebben van smartphones, want de tabletverkopen vallen tegen.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

De groei neemt volgens de getallen dus juist toe:
Dec. 700.000
Feb. 850.000
Nu 900.000

Wat een aantallen! Dat is 0,3 mld per jaar.

Even een snel rekensommetje met wat grove getallen: Met een marktaandeel van 50% voor Android, een wereldbevolking van 7 mld, en 50 aansluitingen per 100 bewoners (wereldwijd), betekent dit trouwens dat wereldwijd mensen eens per 5 jaar hun telefoon vervangen.

 

Als mensen maar 1x per 5 jaar hun telefoon vervangen, zou dat niet goed voor de business zijn.
Dat gaat veel sneller. Ik denk zelfs 1x per 2 jaar.

Je vergeet dat er maar een relatief klein deel van de wereldbevolking een telefoon kan kopen. Daar tegenover staat dan wel weer dat er veel mensen twee telefoons hebben, bijvoorbeeld zakelijk en privé.
Kortom, doe nog eens een onderzoekje.

En de groei neemt dus wel af, al worden het er toch steeds meer. Denk daar nog eens over na.

 

@ochtendkoffie: als de groei van december tot februari (2 maanden) 150.000 was en van februari tot nu (3 maanden) 50.000, dan neemt de groei toch duidelijk af? De totale hoeveelheid neemt wel toe...

 

de groei van de groei neemt af
de groei neemt toe
het totaal aantal neemt ook toe

 

en Returns worden gestript in de app

 

Ze hadden er 15 dollar voor moeten vragen.

 
afbeelding van M@xi on Android

Hoeveel activeringen heeft iOS per dag??

 

Zat....

 

Nieuwsbrief