Ridley Scott heeft de sci-fi smaak weer te pakken
Nieuws

Ridley Scott heeft de sci-fi smaak weer te pakken

maandag 21 mei 2012 16:28

Het hoge woord is er eindelijk uit: er komt een nieuwe Blade Runner en ’t wordt een sequel.

Normaal gesproken zijn wij heel cool hier bij Bright. Knap, hardwerkend, nagenoeg bestand tegen de tand des tijds… Praktisch replicants eigenlijk. Er was dan ook heel wat voor nodig om ons gillend van genoegen als kleine kinderen over de redactievloer te laten stuiteren. Meesterregisseur Ridley Scott kreeg het voor elkaar met heel goed nieuws. Na dertig jaar stilte op science fiction-vlak draait Scott’s Prometheus nog niet in de bios, of de regisseur plant alweer z’n volgende sci-fi. En waar Prometheus een prequel of spin-off van Alien is, daar wordt de nieuwe Blade Runner een vervolg. 

In een interview vertelde Scott dat hij kortgeleden begonnen is met vergaderen over de Blade Runner sequel. Een van die gesprekjes was blijkbaar met Hampton Fancher, scenarist van de originele Blade Runner. Hij zou terugkeren om het vervolg te schrijven. Dat we waarschijnlijk geen terugkeer van Harrison Ford hoeven te verwachten was al langer duidelijk. Dat ontbreken geeft ook weer ruimte voor een van Scotts specialiteiten: sterke heldinnen. In navolging van onder andere Sigourney Weaver in Alien en Demi Moore in G.I. Jane zal ook de Blade Runner sequel volgens Scott voorzien worden van een vrouwelijke hoofdrolspeler. 

Op een pesterig "We have a very good take on it" na laat Scott nog niks los over de nieuwe Blade Runner, behalve dat die zich een paar jaar na het origineel zal afspelen. Erg snel hoeven we de film niet te verwachten: nadat Prometheus deze zomer in de bioscopen verschijnt, gaat Scott met The Counselor aan de slag, een film naar verhaal van Cormac McCarthy van o.a. No Country For Old Men. Ook niet verkeerd. En misschien perst Scott er dan ook nog een Prometheus sequel tussen. Goed, vroeg of laat komt dat Blade Runner vervolg er!

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

De film heeft voor een belangrijk deel die aparte sfeer door de soundtrack. Durf zelfs te stellen dat de soundtrack de film "draagt". Ik hoop dat ze Vangelis weer weten te strikken voor het maken van de soundtrack voor de sequeel.

 

Ik ben het helemaal met je eens, geweldige soundtrack! Alleen heeft Vangelis meer dan 12 jaar ruzie gemaakt over de rechten van de gemaakte muziek. Ik vraag me dus af of dat wel gaat lukken.

 

Is grappig dat je dat zegt want was de track eigenlijk alweer vergeten toen je het zei. En boem ik zie de begin scène voor me mét track. je hebt helemaal gelijk. Super goede soundtrack met lange uitgerekte akkoorden. Ben geen vangelis fan maar dit was echt goed.

 

Als het wel met Harrison Ford zou zijn zou het eerder een Blade Rollator worden vrees ik. Ook bij meneer Ford heeft het verouderings-proces niet stil gestaan. Verder sluit ik mij absoluut aan bij de anderen; de soundtrack van de film is geweldig, misschien zelfs wel beter dan de film zelf.

 

Nieuwsbrief