Rijen voor iPad vallen mee
Nieuws

Rijen voor iPad vallen mee

vrijdag 23 juli 2010 11:32

Vanmorgen om 8 uur gingen de eerste Nederlandse winkels open die de iPad verkopen. Rijen voor de deur, maar nog geen uitverkochte schappen.

De iPad is vanaf vanmorgen te koop in Nederland en dat kan je merken als je langs Apple-winkels fietst. In Amerika stonden enkele honderden mensen in de rij bij diverse verkooppunten, maar in Nederland lijkt het mee te vallen. Een Hilversummer meldt ons dat daar 60 man stond te wachten op de Apple-tablet. In Utrecht telde de rij maar 30 mensen.

Bij sommige filialen was het drukker. iPhoneclub meldt dat in Den Bosch een rij stond van 125 man, en in Amsterdam had iCenter 's morgns al 100 man voor de deur. Rijen waren er ook in onder meer Tilburg en Doetinchem. Bright-eindredacteur Corrie besloot na de vrij rustige beelden van de rijen om 09.15 nog aan te sluiten in de rij voor MacHouse in Amsterdam. 'Er stonden zo'n dertig mensen voor me in de rij. De rij was niet lang, maar ging wel traag. Na drie kwartier stond ik weer buiten met een iPad.'

We hebben nog geen berichten gehad dat de iPad in sommige filialen al is uitverkocht. Gebrek aan animo, of genoeg voorraad? Een medewerker van MacHouse Amsterdam zegt dat er veel voorraad is en het goed mogelijk is dat er aan het eind van de dag nog steeds iPads verkrijgbaar zijn.

Mogelijk raakt de iPad in sommige Nederlandse steden vandaag uitverkocht vanwege beperkte voorraden. Door de grote vraag in Amerika werd de internationale lancering eerder al uitgesteld. In totaal verkocht Apple al 3,3 miljoen exemplaren van de iPad. Apple verkoopt nu bijna evenveel iPads als Macs.

Foto links: Wouter Blok

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Gaaaaappp.... pfff... kouwe kermis dus?

Interessanter is dat 24 juli de Aldi met een hele leuke E-Reader komt. Oke, je moet er wel wat voor over hebben en al een week dezelfde kleding dragen en 2 weken geen deodorant gebruiken en zonder bh maar wel met hoofddoek de winkel betreden. Wedden dat die Ipad straks ook weer iets blijkt te mankeren maar waar alle Apple volgers niks van welen horen en massaal wegwuiven en de aandacht naar de providers verschuiven?

 

Whahaha, wat herkenbaar "zonder deodorant en bh" ik zie en ruik ze nu al!!! Al dat ranzige Aldi volk wat straks met die fraaie E-Readers aan de haal gaan en op marktplaats.nl of in Beverwijk dumpen omdat ze er thuis achter komen dat ze er eigenlijk niet veel mee kunnen doen dan lezen.

 

Ik zag ze vanmorgen ook staan in Delft. Waarom je in godsnaam voor een product in de rij gaat staan voordat de winkel open gaat is mij een raadsel. Of het nou een iPad is of iets anders... Het is niet dat je maar 1 kans hebt op de aanschaf, zoals dat bijvoorbeeld bij concerten of zo wel het geval kan zijn.

 

Ofra en Manoman... Heel jammer dit. Het gaat hier over de iPad en niet over vooroordelen en 'rascistisch getinde' uitlatingen. Jullie zijn vast zoveel beter dan je medemens... Sjongejongejonge. Heb je naaste lief als jezelf!

 

Ironie is je vreemd he?

 

Racistisch gaat te ver, er wordt wel een typetje neergezet...

De ironie die jij er kennelijk in leest ontgaat me daarentegen ook volledig. Een soort van sardonisch genoegen om Aldi bezoekers als vies, onverzorgd en dom weg te zetten lees ik dan weer wel.

 

Weinig ironie hier.

Maar back on topic.
Het is niet vreemd dat er geen rijen staan.
Zij die een iPad willen, hebben deze al lang uit de states.

Verder zijn wij Hollanders een nuchter volk.
Waarom in de rij staan als je morgen of volgende week ook nog kan.

:)

 

Ik zag hier bij de Apple-shop ook geen rij staan, er stonden wel 2 scholieren te spelen met de 4 uitgestalde Ipads waarvan er 1 ook geen deodorant op had gedaan vanochtend. En de verkoopster had zeer zeker geen beha aan en d'r oksels ook niet geschoren de laatste 3 jaar. Dus dat is niet alleen typerend bij de Aldi maar in alle lagen van de Nederlandse bevolking.

 

Hier in de Hoorn aardige rij mensen voor de iCentre-winkel gezien, stond om 8 uur wel een mannetje of 50, denk ik..

 

Grappig, dus een rij van een 100 mensen is geen rij .. hmm ..

 

Wanneer ze allemaal naast elkaar staan is het niet echt een rij toch?

 

Al zou je het morgen proberen hebben ze vast nog wel een paar iPad's over denk ik.

 

Ik snap dat in de rij staan ook niet zo. Waarom niet gewoon online bestellen? Misschien heb je 'm een dagje later, maar dat lijkt me niet zo'n probleem.

 

Mediamarkt Rotterdam heeft ze nog in overvloed!! Bij de Applestore staan ze er meer mee te spelen, kijken waar alle ophef over was, maar zie weinig Istore tasjes.

 

Hier in Ede staat een grote MediaMarkt en een Applestore winkel pal naast elkaar met stapels Ipads en ik zag er bijna niemand naar kijken. Een paar kinderen zitten er op te spelen maar nog geen wilde taferelen van mensen met of zonder deo of bh. Triest als je er voor in de rij gaat staan als ze hier gewoon stapelshoog staan te verstoffen. Een hoop bladiebla en zo van mensen op Birkenstock teenslippers dus, want Crocs en Uggs zijn ineens niet meer hip! Wedden dat ze vanavond bij SBS6 een shot hebben weten te maken van een zogenaamde lange rij? Komkommernieuws van de richeldus weer. Trouwens, geef mij maar een mooie e-reader dan zo'n gehypte Ipad.

 

Ik kwam 2 weken geleden terug van 3 weekjes vakantie in het buitenland en wat schets mijn verbazing? Heel tokkie Nederland loopt ineens op Birkenstock slippers en niet meer op Crocs of Uggs! Wie heeft dit besloten en wanneer is het geheime teken gegeven dat iedereen Birkenstocks moest gaan dragen? Ik heb dat moment zeker gemist?

 

Ede, daar noem je ook een provinciaal dorp op zeg, daar lopen ze toch nog op klompen? Ik zou me zo ook niet 123 voor kunnen stellen wat de mensen daar met een iPad moeten, laat staan dat ze weten dat het ding bestaat.

 

Ofra en manomanwaterg, wat sneu dat jullie niet gewoon reageren op de iPad, maar daarentegen een bevolkingsgroep wegzetten. Ik haal ook wel eens iets bij de Aldi; niets mis mee.
Oh, wacht, jullie gaan zelf natuurlijk naar de Wibra en Liddle. By THE way. Zo'n Aaipetje lijkt mij zeker wel wat. Ff sparen.

 

Ik zou niet eens weten waar hier een Apple store is...

 

De iPad was natuurlijk al langer verkrijgbaar via diverse websites. De die-hard Apple fans hebben hem vaak al. Voor de rest, ik heb een paar tips voor iPad apps op mijn weblog gezet: http://www.365online.nu/07/online-marketing-social-media/koop-je-binnenk....

 

Ik koop er nog geen een omdat ik er (nog) geen een nodig heb. Ik zit al veel te veel met m'n iPhone in m'n handen: er komt niets (anders) meer uit m'n handen. Soort zelfbescherming dus :-)
Daarenbij spaar ik liever voor een iPhone 4.

 

Ik haal regelmatig vochtig toiletpapier en rode port bij de Aldi en draag zeker wel een bh, daar is niks mis mee! Wat een onzin te zeggen dat niemand bij de Aldi geen bh draagt!

 

Misschien waren niet alle modellen uitverkocht, maar een aantal uitvoeringen wel. Bij Icentre was dat de 16gb met 3g en wifi. Dan maar geen 3g

 

Ik sla versie 1 v/d iPad over. Bij versie 2 stap ik graag in.

Ook gedaan bij iPod Touch, en nog geen moment spijt van gehad.

Bij iPhone stap ik pas bij versie 4 in. Met "band aid" natuurlijk.

 

Vanovond de laatste 32gb 3g nog net op de kop kunnen tikken. Wel een heel vet ding. Video's en foto's zien er heel gaaf uit ook het geluid is veel beter uit de speakers dan bij de iPod Touch. Ik ben een tevreden mens....

 

Ben gister wel even gaan kijken, het apparaat werkt fijn en is mooi, maar veel meer dan mijn iPod Touch kan ie niet.

 

"...maar veel meer dan mijn iPod Touch kan ie niet..."

Euhm, wel eens naar het scherm gekeken? Die is zeg maar ietsje groter.

 

'Er stonden zo'n dertig mensen voor me in de rij. De rij was niet lang, maar ging wel traag. Na drie kwartier stond ik weer buiten met een iPad.'

Ik vind dat reuze meevallen! Ik zou willen dat ze hier in de supermarkt 1 klant per anderhalve minuut zouden weten weg te werken. Ik vind het nog behoorlijk snel eigenlijk.

 

Gisteren 80-100 man in de rij bij A-Mac Utrecht!

 

(null)

 

Ik begrijp die Apple idioten niet. In de rij staan voor een product? Waarom?

 

It's a free country.
No one needs it. like no one really needs alcohol.Or new sunglasses...etc...
In free countries you can buy what you like.
Judge not till you shall be judged.
Don't like it? don't buy it. And let us have fun with it.
Stood in line in Ede. Bought one. It's one marvelous product. Try it.
;)

 

Bomboora, omdat het kwaliteit is. Ben jij vast niet gewend of je neemt genoegen met plastic.

 

Beetje raar als je Jaap heet dat je dan heel bijdehand een reactie in het Engels schrijft...... Lekker interessant

 

Sneu inderdaad, net als de mensen die de iPad vergelijken met een reader van de Aldi en de mensen die zich druk maken over crocs en uggs.

 

Vermakelijk dit..

 

Nieuwsbrief