Rollen in een stoel als een Spyker sportwagen
Nieuws

Rollen in een stoel als een Spyker sportwagen

donderdag 10 mei 2012 08:45

De CompoSeat rolstoel is ontworpen met de Spyker C8 sportwagen in gedachten. Snel, strak en sportief.

Lichter, stabieler en duurzamer, dat is de rolstoel CompoSeat, gemaakt van composietmateriaal. De vormtaal baseert ontwerper Maarten de Bruijn op de ook door hem ontworpen Spyker C8 sportwagen. De zelfdragende schaal is gemaakt van koolstof en lijkt daarin op een Formule 1-wagen. De softride achteras komt ook uit de auto-industrie. De stoel heeft drie wielen in plaats van twee grote en twee kleine, dat maakt 'm stabieler, ook omdat de grote wielen verder uit elkaar staan. In de combinatie zwart en geel ziet de rolstoel er in ieder geval sportief, strak en snel uit.

Maarten de Bruijn richtte in 2005 met Leon Vergunst en Jan Willem Schoenmakers de ontwerpstudio Silvestris Haute Motive Concepts op. Ze maken concepten voor onder meer speedboten en prototypen zoals de CompoSeat voor Welzorg. Welzorg zorgde met het programma Participatie door Innovatie voor een aangepaste raceauto voor de Suzuki Swift Cup, speciale toepassingen op de iPad en iPhone, de Paragolfer en de zittende uitvoering van de Segway.

Het prototype van deze high tech rolstoel is voor het eerst te zien op de Supportbeurs die nog tot 12 in de Jaarbeurs in Utrecht te bezoeken is.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Ik ben benieuwd, maar zo op het eerste gezicht klinkt het onhandig. Ik wil nooit een bredere stoel, ik wil een smallere, dan kun je ook door gewone deuren (misschien is deze stoel ontworpen voor mannen, en die zullen dat minder snel kunnen, maar ik ben een kleine vrouw en kan overal nog precies doorheen), en de 3-wiel rolstoel is al heel gebruikelijk binnen sport (waar de wielen ook in een hoek staan voor stabiliteit) maar het betekent dat je stoel ver buiten je lichaam nog doorgaat (ik zou dan overal tegenaanknallen) en dat ie minder makkelijk in een kleine auto gepropt wordt.

Maargoed, hij is vast ontworpen voor een speciale gebruikersgroep, en ik ben niet sportief en niet outdoorsy, dus ik wil gewoon een zo klein mogelijke stoel met een superkleine draaicirkel die makkelijk onder een bureau past op kantoor.

Ik hoop wel op meer supportbeurscoverage, want ik kan niet en ben wel benieuwd naar wat daar nu gepresenteerd wordt.

 

Nieuwsbrief