Romney is 'Completely Wrong' volgens Google
Nieuws

Romney is 'Completely Wrong' volgens Google

vrijdag 12 oktober 2012 14:19

Zoek bij Google Afbeeldingen op  de term 'completely wrong' en je krijgt alleen maar afbeeldingen van presidentskandidaat Mitt Romney.

Je zou eerder een groot rood kruis of een strenge docent verwachten, maar bij het intikken van Completely Wrong bij Google Afbeeldingen zie je alleen het hoofd van presidentskandidaat Mitt Romney. Gênant is het zeker, maar hoe komt het?

Op searchengineland.com wordt het tot in de puntjes uitgelegd, met vele voorbeelden. Het heet in de volksmond een Google Bomb, maar is dat toch weer niet. Een Google Bomb is een actie om hoog bij Google in de resultaten te komen bij een zoekwoord dat helemaal niet over de betreffende link gaat, zoals het comedian Stephen Colbert in 2007 lukte om bovenaan de zoekresultaten te komen bij het woord 'Greatest Living American'.

Bij Romney ligt het iets anders. Hij was de afgelopen week veel in het nieuws omdat hij zijn uitspraak terugnam dat 47 procent van de Amerikanen, de Obama-supporters, geen belasting betalen en zichzelf als slachtoffers beschouwen. Hij was, in eigen woorden, completely wrong. Daarom komt hij bij de afbeeldingen bovenaan te staan, want Google bepaalt de positie van de afbeeldingresultaten aan de tekst die er omheen staat en de datum wanneer de afbeeldingen geplaatst zijn.

Overigens staat nu alweer het nieuws bovenaan in Google dat Google Mitt Romney bovenaan heeft gezet bij Completely Wrong. Het 'echte' nieuws is verdrongen naar halverwege de tweede pagina. Zo snel kan het verkeren.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

Naar mijn mening is Romney ook 'completely wrong'. Ik vind het wel mooi dat het op deze manier naar boven komt!

www.vouchercode.nl

 

Pino is een linkse hobby = again completely wrong

 

Dit zie je in Nederland ook vrij vaak gebeuren. Kopieer maar eens een deel van een titel op de website van een kwaliteitskrant als de NRC of De Volkskrant en plak deze in Google, je krijgt dan ook alleen maar dezelfde afbeeldingen te zien. Door de hoge autoriteit van deze websites komen de afbeeldingen altijd hoog in Google te staan, ook als ze helemaal niet relevant zijn voor de ingevoerde zoekopdracht, opmerkelijk.

<a href="http://www.bestekortingscode.nl/">www.bestekortingscode.nl</a>

 

Nieuwsbrief