Rotterdamse architecten winnen prijs na prijs
Nieuws

Rotterdamse architecten winnen prijs na prijs

zaterdag 26 mei 2012 10:42

Het Nederlandse architectuurbureau Shift valt alweer in de prijzen. Ditmaal voor creatieven onder de 35 jaar.

Afgelopen week won het Rotterdamse bureau Shift de Charlotte Kohlerpijs voor creatieven onder de 35 jaar. Met een prijzengeld van 20 duizend euro een belangrijke waardering.

De jury roemt Shift om haar positieve, frisse, ongecompliceerde ontwerpen. Belangrijk is het betrekken van andere partijen bij het ontwerpproces, niet alleen de gemeente maar ook de buurtbewoners zoals te zien is bij het sportplein Binnenrotte.

Hun ontwerp voor een Club met restaurant, lounge en vergaderruimte voor de Universiteit in Tilburg kreeg een Red Dot Designaward. Verder verwierf Shift prijzen en nominaties voor ongeveer alle architectuurprijzen die bestaan: Prix de Rome, Archiprix International, Archiprix NL en Europan. Op hun website is een onoverzichtelijke rij van al dan niet gerealiseerde projecten te zien.

De staf van het in Rotterdam gevestigde bureau bestaat uit Harm Timmermans (1975), de van oorsprong Roemeense Oana Radeş (1977) en Thijs van Bijsterveldt (1981). Alle drie de partners geven les aan diverse academies.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Dat is ook niet zo gek. Het is eindelijk weer eens iets nieuws in architectenland. Deze gasten zijn echt geniaal.
Ze moeten alleen een ander lettertype gebruiken op hun website, want de rendering gaat waarschijnlijk alleen goed op apple producten.

 

Nieuwsbrief