's Werelds eerste tankrobot doet het veilig

woensdag 06 februari 2008 13:38

Afgelopen maandag lanceerde minister Van der Hoeven in Emmeloord 's werelds eerste tankrobot.

De robot herkent het merk, model en type auto en weet zodoende waar de tankdop zit en wat voor brandstof erin moet. De Tankpitstop, zoals de robot heet, bevat ook een, naar eigen zeggen veilig, betaalsysteem. Na het tanken wordt het bedrag automagisch van je rekening afgeschreven.

De robot is in drie jaar tijd 'in het diepste geheim' door twee bedrijven, Rotec Engineering en N. van Staveren BV, ontwikkeld. Om van het systeem gebruik te maken moet je je van te voren aanmelden. Daarnaast gaan de ontwikkelaars er vanuit dat autofabrikanten zullen inspelen op deze innovatie.
Een van de redenen om de robot te ontwikkelen was dat mensen zo in hun auto kunnen blijven zitten tijdens het tanken, waardoor er minder kans is op carjacking. Ook is er minder kans op brandgevaar, omdat de robot niet knoeit.

In plaats van een test met minister Van der Hoeven had ik liever een test met Christijan Albers in een Spyker gezien.

Reacties

ok heel leuk maar de rede dat tankstations langer open kunnen blijven?? je kan toch de hele avond tanken bij tankstations waarbij je kan pinnen aan de pomp... daarbij, hij verwijderd dus je tankdop? bij mijn pa zit die er niet (rubber aan het tankklepje ter afdichting) dus slaat hij dan op hol?? en hoe haalt hij de tankdop van mijn en mijn moeders auto waarbij je eerst een sleutel erin moet doen? komtie die ook ophalen?
 
Pfff, vindt het automatiseringen van tanken echt een beetje het oplossen van een non-probleem. Maargoed, als je net je permanentje hebt gehad, is het natuurlijk fijn om windstil in je auto te zitten, we moeten natuurlijk niet teveel bewegen in NL...straks wordt je nog gezond.
 
Het is natuurlijk wel makkelijk voor de "slechtziende" automobilist. Die weet nu zeker dat zijn bezine in de tank komt en niet in de uitlaat.. :-)
 
ik vraag me af of hij ooit mijn omgebouwde 2cv cabrio herkend.. :)
 

Nieuwsbrief