Salontafel die meegroeit
Creative Class

Salontafel die meegroeit

vrijdag 03 februari 2012 16:28

De REK-salontafel groeit met je mee: hoe meer visite je hebt, hoe groter je de tafel kunt maken.

Als je in de grote stad woont, is de ruimte in je appartement of huis soms schaars. Daar heeft ontwerper Reinier de Jong iets op gevonden: de REK-salontafel kun je uitschuiven en aanpassen naar de gewenste grootte.

Dit schuifsysteem zagen we eerder bij De Jongs REK-boekenkast, die in 2009 op de vakbeurs 100% Design was te bewonderen. De REK-salontafel werkt ongeveer hetzelfde, alleen is hij geheel naar eigen stijl uit te schuiven. Het blad van de salontafel is wit en de randen zijn afgewerkt met hout (eiken, beuken of berken). Als hij helemaal is ingeschoven, is de salontafel 80 centimeter lang en 60 centimeter breed. Dit kan oplopen tot 175 centimeter in de lengte en 90 centimeter in de breedte.

De REK-salontafel is te koop voor 1500 euro via de site van De Jong.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Kom op zeg, 1500 euro voor een tafel die zo van de Ikea kan zijn

 

Best leuk maar lijkt me niet bepaald praktisch want kantelgevoelig.

 

Like

 

Kom op zeg, reinier de Jong is een echte copycat. Dit soort tafels staan al jaren en jaren in de winkels, met een mooiere afwerking en tegen een lagere prijs. Ik denk zelfs dat er al versies bij de ikea staan. Niks nieuw ontworpen, gewoon gekopieerd. En als je dan kopieert, zorg dan dat je het origineel verbeterd.

 

Ik denk dat ik deze voor 3 tientjes in elkaar kan timmeren..

 

1500 euro?? Geen gekke handel. Alleen nou nog iemand vinden die dit graag wil hebben. Misschien familie blokhoofd-schuiftrompet?

 

Ja meubels gaan sowieso drie keer over de kop. Maar voor dat geld, ook de zijkanten strak in de lak graag.... En dan is ie nog te duur ;-))

 

Leuk idee, maar niet goed genoeg voor 1500 e

 

Pieter, is dat een aanbod? Vier tientjes wil ik ook nog wel betalen.........Hans Keesom

 

p1800, waar zie jij dit ontwerp al staan dan? dit idee is niet nieuw nee, maar stoelen met 4 poten en een rugleuning ook niet, maar als je zo'n stoel maakt ben je nog geen copycat.

 

Die boekenkast is wel erg sterk moet ik zeggen. Dit is een beetje een slap nakomelingetje.

 

Hier ongeveer hetzelfde te koop voor 300 euro

http://www.salontafelsshop.nl/salontafel-damian-walnoot-walnoot

 

Ja, en bij de Leen Bakker verkopen ze ook stoelen waar je op kan zitten. Veel goedkoper!! #StelletjeNederlanders

 

Sloebers! Niet iedereen is tevreden met grabbelbak- Ikea-LeenBakker-kwaliteit. Reken even plaatmateriaal, geleiders, fineer en arbeid uit voor je denkt prijzen te kunnen bekritiseren.

 

Leuk dee lelijk uitgevoerd, doe het dan van mahonie

 

Stelletje afzeikers hier!

 

Nieuwsbrief