Samsung-app maakt switch van iPhone naar Galaxy makkelijker
Nieuws

Samsung-app maakt switch van iPhone naar Galaxy makkelijker

maandag 25 juni 2012 14:36

Met een speciale app van Samsung kunnen Britten makkelijk muziek, foto’s en adressen overzetten van iTunes naar een Samsung Galaxy.

Samsung wil iPhone-gebruikers overhalen over te stappen naar de Galaxy-toestellen. In Engeland heeft Samsung  de Easy Phone Sync app uitgebracht die deze overstap makkelijker moet maken. De app zorgt ervoor dat je muziek, speellijsten, video’s, podcasts, foto’s en tekstberichten via iTunes over kan uit naar een Galaxy en vice versa. Muziek gekocht in de iTunes Store kan ook worden overgezet.

Easy Phone Sync bestaat uit software die je op je pc of Mac moet installeren en een Android-app. Voorlopig is de app alleen beschikbaar voor de Britten en kost 2,49 euro.

Op zich is een dergelijke app bijna noodzaak om iPhone- gebruikers over te halen de switch naar Samsung te maken, zeker voor de iPhone-gebruikers die iTunes op een Mac draaien, weet ik uit eigen ervaring. Het programmaatje Android File Transfer moet helpen bij het overzetten van bestanden van de Mac naar een Android-telefoon. Maar op mijn Mac werkt dat niet met de Galaxy III.

Het zelfde geldt voor DoubleTwist dat als een soort ‘open’ iTunes moet helpen om makkelijk  muziek, video’s en podcasts over te zetten, maar ook deze werkt bij mij niet met de Galaxy III. Ondanks dat ik iTunes een draak van een programma vindt, werkt het wel vlekkeloos voor het synchroniseren. Zolang dat overzetten van mijn digitale leven naar een Android-toestel moeizaam gaat, geef ik het al snel op. Hopelijk komt de Easy Phone Sync app ook snel beschikbaar voor Nederlandse gebruikers.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

afbeelding van M@xi on Android

Ik vindt moet ik vind zijn :)

 

David, ik heb met verbazing je post gelezen.
Begrijp ik goed dat je bij Apple overgeleverd bent aan specifieke software om je eigen gekochte/gemaakte muziek, videos, fotos etc. naar een ander niet-apple-device te kopieren?

 

Alsof iemand met een Apple iPhone naar een plastic Samsung Galaxy III over zou stappen...

 

Ja hoor - net gedaan. En heel tevreden. Ben Apple-gebruiker sinds hun eerste computer maar heb t helemaal gehad met die Apple-dictatuur. Goodbye iPhone, Goodbye iPad. Hello Galaxy Note :-)

 

Nieuwsbrief