Samsung doet weer Apple na
Nieuws

Samsung doet weer Apple na

vrijdag 24 augustus 2012 16:07

Samsungs nieuwe winkel in Sydney lijkt op de Apple Store. En een promofilmpje voor de Galaxy S III voelt als een Apple-video.

De timing kon stukken beter. Terwijl de jury in het Californische San Jose een dezer dagen tot een uitspraak komt in de belangrijke rechtszaak tussen Apple en Samsung over het vermeende kopieergedrag van de Koreanen, heeft Samsung nu Apple op twee andere manieren nagedaan. Althans, zo valt dat te zien als je je in het Apple-kamp bevindt.

Allereerst opende Samsung donderdag in het Australische Sydney een 'superstore', een grote winkel waarvan de inrichting veel weg heeft van een Apple Store. Meerdere Australische media, waaronder de Sydney Morning Herald, zien gelijkenissen tussen de Samsung-winkel en de Apple Store: veel glas, gadgets op minimalistische tafels en overal medewerkers in blauwe shirts (maar blauw is nu eenmaal Samsungs kleur). Overigens zit de Apple Store maar 170 meter verderop in dezelfde straat. Je kan hem zelfs zien als je in de Samsung Superstore staat.

Tegelijkertijd kwam Samsung in eigen land met een nieuw promotiefilmpje voor de Galaxy S III, waarin designers aan het woord komen. Het is gefilmd op een manier die vergelijkbaar is met eerdere Apple-filmpjes. Volgens criticasters lijkt de Samsung-video te veel op Apple's videostijl, maar oordeel zelf:

Hieronder twee tours door de Samsung Superstore in Sydney:Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Schandalig! Veel glas in een winkel, medewerkers in blauwe shirts. Het zou verboden moeten worden! Ik kijk al uit naar de eerste patentaanvraag op blauwe shirts in een winkel met glas van Apple. (..)

 

OMG, hoe schaamteloos. Nou ja, ik zou er best wel een keer willen rondkijken, daar niet van.

 

Zijn we hier nu niet gewoon klaar mee? Dan is dit toch gewoon een leuker nieuwsbericht: https://www.bright.nl/eerste-indruk-oculus-rift.

Daarnaast everything is a remix: http://vimeo.com/36881035

 

Da's geen nieuwsbericht maar een review (Ja, er is een afwisseling in soorten stukjes, van achtergrond tot een commentaar) Maar qua nieuwswaarde is dit wel aardig in verband met die zaak in de VS:
http://news.cnet.com/8301-13579_3-57499295-37/clock-ticks-down-on-a-verdict-in-apple-v-samsung/ 

Nog een zin uit de Sydney Morning Herald over de Samsung-store: 
“everything from the store layout to the sales staff to the products and even the packaging and promotional material is uncannily Apple-esque.” 
Die blauwe overhemden gedragen zich kennelijk ook hetzelfde ;-) 

 

Haha, dit is zo erg nageaapt dat het lachwekkend is. Maar eigenlijk vooral sneu, want het blijven gewoon prut-producten. Ik ben dan ook van mening dat wij Apple-gebruikers niet boos moeten worden op Samsung, maar ze gewoon keihard moeten uitlachen.

 

Ik snap niet dat zo'n enorm bedrijf niet de beslissing neemt om een legertje innovatieve designers in dienst te nemen

 

'Als je alleen een hamer kent, lijkt alles op een spijker.' Ik vind de Samsung store helemaal niet op die van Apple lijken.

 

Ach samsung zal dit wel blijven doen. Helaas weinig creativiteit.

 

De Apple fanboys zijn alweer vergeten dat veel van de uiterlijk van de Apple producten geleend is van Braun. Dat mag dan weer wel.

 

Apple heeft inderdaad schaamteloos het design van Braun overgenomen.
http://db.tt/wvbiDQJo
Qua creativiteit haalt de Samsung reclame het inderdaad niet bij die van de Motorola Xoom.

 

Een winkel is een winkel, concept store is een concept store en in essentie zullen ze altijd de zelfde kenmerken hebben. Ik vind de Samsung store heel leuk eruit zien en om eerlijk te zijn vind ik het eigenlijk niet zo byzonder veel uitzien als die van Apple.

En over de commentaar van de blauwe shirtjes van Samsung, van mij MOGEN ze de kleuren dragen van hun LOGO.

Ps ben geen Apple hater, dit bericht is getypt op de 1e gen iPad en heb daarnaast de touch, 4e gen iPhone, 2e gen Apple tv en een MacBook pro.

 

Gaan we lullen over braun? Terwijl samsung keihard moet terug betalen aan apple? Stelletje koreanen muahaha

 

@jkn, Apple heeft inderdaad haar Apple stores gepatenteerd: die van New York en Shanghai.
Ik mag hopen dat de architectuur gevrijwaard blijft van Apple's procedeer gedrag.

 

Nieuwsbrief