Samsung Galaxy Tab helft lichter dan iPad
Nieuws

Samsung Galaxy Tab helft lichter dan iPad

donderdag 02 september 2010 12:25

Samsungs Galaxy Tab is het kleine alternatief voor de iPad en weegt de helft.

De Galaxy Tab is een van de eerste serieuze iPad-rivalen. Ga maar na: hij heeft een ander formaat waardoor hij makkelijker met één hand is vast te houden en makkelijker is mee te nemen. De Galaxy Tab weegt maar 380 gram, ongeveer de helft van wat de iPad weegt. Hij werkt met Android 2.2 en heeft een snelle chip, 3G, wifi, Full HD-video meer aansluitmogelijkheden dan de iPad (usb, hdmi), GPS-navigatie en een cameraatje voor videobellen en augmented reality. Een vrij complete tablet dus.

Samsung onthulde de Galaxy Tab na weken van teasen en lekken donderdag tijdens de IFA elektronicabeurs in Berlijn. Met de specs zit het wel snor: de Tab heeft de snelste varianten van mobiel internet (HSDPA), het snelle wifi-n en Bluetooth 3.0. De camera heeft 3.0 megapixels en een led-flits.

Samsung wil ook content als muziek, video en e-books gaan verkopen, maar het aanbod verschilt per land. Navigatie gaat via Google Navigation, inclusief Street View. De eerste hands-on filmpjes zijn er al.

Zoals Engadget terecht opmerkt hangt het succes van de Android-tablets voor een groot deel af van andere partijen dan Samsung: Google moet Android nog geschikter maken voor tablets en vooral externe ontwikkelaars moeten tablet-apps gaan maken. Voor de iPad bestaan inmiddels 25 duizend apps. Dat moet bij Android nog allemaal beginnen te lopen. Samsung heeft zijn deel van de puzzel in elk geval redelijk goed volbracht.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Heb de Galaxy Tab persconferentie zojuist gezien en niet onaardig is dat ze Pressnow gaan voeren: abo's op 1800 kranten. Ook Zinio zit er op (daar lees ik op mijn iPad de belangrijkste computer & opinie mags mee). Met een appje kan dat ook op de iPad, ik weet het.

Op de IFA gaat het rumoer dat het ding in oktober in Europa op de markt komt voor 799 euro en dat is natuurlijk geen iPad prijs.

Kijk voor een kritische review en mooie vergelijkingsfoto's op http://bit.ly/9ZicZJ

Mocht al wat "no name" Android 2.2. tablets testen met dezelfde grootte met minder goede hardware en was onder de indruk van de gratis Google Navigation - gooi je TomTommetjes maar weg. Satellite view all the way en als je wilt, kan je direct inzoomen op straatniveau (Streetview). Vrat wel batterijen: zonder backup kun je hoogstens 3 uur navigeren. Maar och, wat is het fraai om niet een kaart te zien, maar een indruk van de echte omgeving. Als Google dit doorzet, zullen ze moeten proberen om de satellietbeelden vaker te verversen dan nu het geval is - want sneeuw in de winter voelt gek

 

Zo gaat het vaak met samsung, strooien met specs en mooie beloftes maar vervolgens hoor je straks niets meer van ze en is de ondersteuning volledig weg.

Heb je natuurlijk nog de mazzel met het android OS maar het is nog maar te bezien of dat gaat werken in dit geval, zoals engadget terecht opmerkt. Het enige waar ik dan wel lyrisch over kan zijn is het OLED scherm, dat kijkt heerlijk.

Maar als ik kijk naar software ondersteuning en eigenlijk dus de totaalervaring van het apparaat dan neig ik nu nog naar de ipad. Nu voelt het stiekem nog als een uitvergrote smartphone aan.

 

Batterijduur?

 

wat gaat ie kosten?

 

@Tru,

Je kan 7 uur lang gebruik maken van de acu, terwijl je video's kijkt. Redelijk lang dus voor zo'n tablet. Dit met een 4.000 mAH batterij, aldus: http://www.samsunggalaxytablet.nl/

 

Nu nog een scherpe prijs en ik ben verkocht. 7inch is een ideaal formaat.

 

Oeh, dat os lijkt gruwelijk veel op iOs van Apple.

 

Lelijke iPad clone

 

Een <a href="http://www.wired.com/gadgetlab/2010/02/chinese-ipad-maker-threatens-to-s... kloon</a>, maar dan <a href="/apple-probeert-ipad-handelsmerk-veilig-te-stellen">zonder de naam te pikken</a>, bedoel je? ;-)

(Waarbij die p88 dan weer leek op een grote iPhone, die dan weer <a href="http://www.macdailynews.com/index.php/weblog/comments/12322/">zou lijken op de LG Prada</a>, enzovoort...)

 

Zo dat is een grote telefoon, of een kleine tablet. IPad is een nieuwe categorie. Dit scherm is te klein en te weinig onderscheidend tov een smartphone.

 

Geinig ding, maar wat voor connector is dat? Lijkt wel op een iPod aansluiting.

 

God verhoedde dat-ie aan die hopeloze Samsung Kies software moet worden gekoppeld...

 

Persoonlijk vind ik de Galaxy S telefoon en deze Tab zo gejat qua uiterlijk en interface, dat ik slechts kan huilen. Ik heb medelijden met de stagiair die de iconen moest namaken.

Ik begrijp ook gewoon niet waarom bedrijven die als doelgroep 'mensen die geen apple willen/hoeven/kunnen' hun producten 1op1 op apple producten laten lijken.

 

Concurrent voor de iPad? No way! Tis niet meer dan een alternatief voor mensen met grote handen...
Laat me niet lachen, stom formaat. Krijg je er een verzekering bij voor je ogen als je daar kranten en boeken op gaat lezen!?

 

Haha, sinds heel wat jaartjes zitten we niet meer vast aan een vaste lettergrootte op het scherm hoor. Maar je moet sowieso geen eBooks gaan lezen op een scherm met backlight, niet met een Galaxy TAB en ook niet met een iPad. Koop dan gewoon een e-reader. Maar goed, ik denk dat het jou te doen is om het afkraken van een alternatief voor de iPad, gezien het non-argument dat je aandraagt ... :)

 

Hoe staat het met verbindingsmogelijkheden via een smartphone? Kan ik bv mijn Nokia gebruiken (middels bluetooth dan wel kabel) om een internetverbinding op te zetten?

 

Lelijk? Misschien. Maar liever iets lelijker maar iets functioneler dan de iPet. 3G, wifi, camera en de nodige connectore horen gewoon standaard op de iPad. Punt. Maar nee, ome Steve wilt natuurlijk hebben dat je ook nog eens 3 ipads koopt: voor onderweg de 3g, voor thuis de wifi en straks de 2.0 met n cameraatje en pas bij versie 4 krijg je - net als bij de iPhone - een volwaardig product.

 

Blijft troep, Samsung. Traag, bugs enz enz

 

die heeft nog nooit een Samsung mogen proberen dus

 

Zoals de titel al zegt: gewicht.
Dat is voor mij een van de showstoppers om een iPad te kopen. Daarnaast heeft de Tab bijna dezelfde resolutie als een iPad.
Dus je ziet bijna net zo veel en de tablet heeft een handzamer formaat!
Blijft de prijs over. Ik ben benieuwd!

 

Als die iPad imitatie net zo goed is als hun LCD of Led TV's, dan koop ik wel een iPad.

 

Gek dat die Samsung "troep" wel de ene Eisa-award na de andere wint. Voor alle fanboys: in een directe confrontatie heeft de Galaxy S de Iphone 4 verslagen (internationale pers). Ik geef je op een briefje dat dit volgend jaar ook gaat gebeuren met de strijd Ipad vs Galaxy Tab. De voordelen van de Galaxy:

- weegt bijna de helft
- USB
- microSD
- bellen is mogelijk (speaker of headset)
- back camera en flitser(foto's en hd-filmen)
- front camera (video conferencing)
- snelste ARM-cpu / video van het moment
- Android (Real multitasking en niet zoals bij Apple een soort hibernate-toestand)
- Flash 10
- 7" in 16:9 (veel handzamer maar functioneel)

Als ik mijn best doe kan ik er vast nog wel een paar voordelen vinden. En de prijs? Ik denk dat die uiteindelijk onder die van de goedkoopste apple met 3G komt te liggen.

 

Nou, ik heb een <a href="http://www.samsunggalaxytablet.nl/review/">Samsung Galaxy Tab review</a> gelezen, en ik was erg onder de indruk. De hier bovengenoemde punten komen hier deels ook in terug.

Wat enkel nog overblijft, is de prijs. Dit bepaald een groot deel van het succes van de Tab.

Ben benieuwd.

 

Mooi ding. Laten we eerlijk zijn, met apple kopen kopen koop je een beetje design. Maar alleen met design kopen is ook niet alles. Ook apple vergeet java bij de iPad. Beetje een misser

 

Tuurlijk, iOS en MAC OS is inferieure rommel, en Xcode en de developer-tools? Echt rotzooi, valt niet mee te werken, vandaar dat er nauwelijks goede software voor te krijgen is, Apple is inderdaad alleen maar design.

:S je weet niet waar je over praat nitwit.

 

helemaal mee eens harrie :))
En owja je vergat nog dat het prijs alleen voor betweterige juppies is :))

 

Met zo'n 7 inch sta je dus echt voor aap in de trein of in een vergadering. Kun je dus echt niks mee. Android zal best redelijk zijn hoor maar dit formaat is een marketing blunder van de eerste orde. Wat moet je nou met zo'n priegelscherm. Daar kun je niet normaal op werken.

Zie je mij trouwens staan met zon ding aan mijn oor :) hoe verzinnen ze het. Gemiste kans.

 

"Daar kun je niet normaal op werken"
Ik weet niet wat voor werk jij doet maar jij kunt zeker wel normaal werken op een ipad, get real. Volgens mij heb je niet helemaal door wat het ding voor bedoelt is. ennuh...met een ipad in de trein da's echt heul praktisch :)

 

Het gaat hier dus niet over de iPad.

 

De tab van samsung is een wane be van iPad iPad van apple alles is er van toed en samsung heft alles nagemaakt zelf met de dock connecter hebben ze na gemaakt met dat toetsenbord en samsung is de kwaliteit van het product bijou nooit goed alleen de camera is een voordeel maarten met een gratis app kun je ooh met de iPad bellen iPad gaat nooit iets aan kapot en goede gerantie kort gezecht het is een na maak product wat samsung altijd doet ook met de blackberry enz. En altijd is het mindermist het net dit en dat (alls je de samsung koopt Ben je kort gezecht f*ck*ng dom of Ben je arm)

 

Maar op de Tab werken de leestekens en de spellingcontrole tenminste!

 

Heey Penny,

Je hebt je Nederlandse diploma ook niet toevallig bij aankoop van je iPad gekregen?

 

ideaal maar hoe kijk je video of lees je en e-book, met de tabletstand en dat voor maar7 euro.

 

Welke tablet heeft de toekomst? De iPad of de Samsung Galaxy Tab?

 

Nieuwsbrief