Scan documenten met je iPad
Nieuws

Scan documenten met je iPad

dinsdag 24 januari 2012 12:05

Door de iConvert Scanner voor de iPad wordt het scannen van documenten en foto's weer leuk, voor zover dat kan.

Al mijn belangrijke documenten, bonnetjes, facturen, garantiebewijzen en andere overeenkomsten bewaar ik nog heel ouderwets in een grote map. Dat doe ik niet omdat het zo handig is, maar het scannen van al deze documenten vind ik gewoon een rotwerk. Met de iConvert Scanner voor de iPad komt daar misschien verandering in.

Het docksysteem van de iConvert Scanner werkt met een adapter en is vrij simpel in gebruik. Met een speciale app die samenwerkt met de dock scan je documenten en foto's op een resolutie van 300 dpi, die vervolgens als JPEG-bestanden op je iPad worden opgeslagen. De maximale breedte van te scannen documenten en foto's is 21,6 centimeter, waarmee de iConvert Scanner de meest voorkomende maten ondersteunt.

Een toffe eigenschap van de iConvert Scanner is dat het document tijdens het scannen op de iPad verschijnt. Hierdoor krijg je dus meteen te zien hoe de scan eruit ziet. Ik weet nog niet of ik een hele middag aan de digitalisering van mijn documenten-wirwar wil besteden, maar met de iConvert Scanner wordt het idee wel iets aantrekkelijker.

De iConvert Scanner is te koop voor ongeveer 116 euro bij Brookstone en wordt vanaf 1 februari geleverd.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Wat vind je de voordelen van dit apparaat?
Voor dat geld kun je een wifi printer/scanner van canon (bijv. de MG6150) kopen. met de gratis canon Easy-photoprint app. kun je alles printen en scannen (via het wifi netwerk) met je ipad, iphone. Eigenlijk met alle apparaten die op het wifi netwerk zijn aangesloten (ook android).
Je kunt je bestanden opslaan als jpg of als pdf.
Of is het handig om een scanner mee te nemen op reis? Ik weet nog niet of ik volgende week met m'n stretcher voor Brookstone ga liggen wachten tot de iConvert scanner te koop is.

 

Ik vind de grootte voornamelijk aantrekkelijk. Zo'n lompe printer op je bureau is ook niet alles en vind het mechanisme van het scannen erg leuk. Overigens werkt jou suggesties natuurlijk even goed, maar het staat wat 'minder mooi' :-)

 

Ja, daar heb je een punt!
Ik zet die lompe printer dan ook in een onzichtbare hoek, maar kan wel met m'n mobiel én Ipad scannen én printen!

Als ik snel een document op m'n telefoon of ipad wil, maak ik er trouwens gewoon een foto van..

 

grappig apparaat, zou nog grappiger zijn als het naast de iPad ook zou werken met andere apparaten van Apple, Android, Microsoft etc.
Of zijn hier wellicht speciale adapters (of wifi) voor?

 

Gewoon foto's maken van de documenten met je iphone. Levert een haarscherpe kopiemop die net zo goed is als een scan....

 

Genius Scan voor iPhone: betere camera, tientallen malen goedkoper?

 

Handig ook voor boeken dit :P

 

Vette shit!!! Hebbon!!!!

 

Nieuwsbrief