Schop je achterklep letterlijk open
Nieuws

Schop je achterklep letterlijk open

zondag 11 maart 2012 10:09

Met je handen vol de kofferbak van je auto openmaken blijft lastig. Je zou er haast agressief van worden. Ford speelt slim op die woede in.

Je nadert je auto met je hande nvol zware boodschappen, probeert vervolgens de sleutels uit je zak te wurmen en daarna de kofferbak ook nog eens open te krijgen. Een gekmakende missie. Voor je het weet sta je tegen de bumper te trappen. Dat moeten ze bij Ford ook gedacht hebben. De achterklep van de nieuwe Kuga die ze tijdens de Motor Show in Genève deze week onthulden, opent namelijk na een trap tegen de bumper. Deuken zul je trouwens niet in de Ford hoeven schoppen, je voet onder de bumper doorhalen is ook al voldoende. Met een tweede trap sluit je de achterklep weer.

De techniek die achter de laadklep zit, is niet veel anders dan sleutelloze systemen die je nu al veel in de wat nieuwere auto’s ziet. Ben je met de sleutel in je zak op een paar stappen afstand van je auto, zal dan weet het voertuig dat jij het bent. De deur gaat van het slot zodra je de klink vastpakt. In dit geval zien sensoren in de bumper je eventueel ferme trap naderen, waarop de achterklep openspringt. Wraak zal de auto niet op je nemen, de klep gaat vrij langzaam omhoog. 

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Deze techniek zit ook in de nieuwe BMW 3-serie. Ben benieuwd hoe soepel dit werkt!

 

Nieuwsbrief