Scrollen met je ogen
Nieuws

Scrollen met je ogen

zondag 04 december 2011 13:42

Een smartphone bestuur je met handen en soms met je stem. Met Senseye worden in 2012 je ogen aan dit rijtje toegevoegd.

Het Deense softwareproject maakt het mogelijk om een smartphone met je ogen te bedienen, zonder dat er extra accessoires nodig zijn. Senseye maakt gebruik van de camera aan de voorzijde en led-verlichting om je kijkrichting te traceren. Zo kun je scrollen of bijvoorbeeld gamen. Wij zien de mogelijkheid om Angry Birds of Fruit Ninja met je ogen te besturen wel zitten.

Volgens de ontwikkelaars van Senseye werkt de software bij ongeveer negentig procent van de betatesters. Door een softwareupdate werkt het nu ook als je je smartphone niet helemaal stilhoudt. Hiermee won Senseye de ABB Award for Global Innovation en een geldprijs van 15.000 dollar.

Het moet voor hardwarefabrikanten en developers volgend jaar mogelijk zijn om de software toe te kunnen passen. Op dit moment is Senseye bezig de software te implementeren bij een grote smartphonefabrikant. Developers kunnen met een speciaal USB-prototype hun apps alvast Senseye-klaar maken.

In het filmpje zie je drie mogelijkheden: het scherm activeren, gamen en webpagina’s lezen. Welke mogelijkheid zou jij graag zien?

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Nieuwsbrief