Sensor aan je handschoen analyseert je golf-swing
Nieuws

Sensor aan je handschoen analyseert je golf-swing

vrijdag 20 juli 2012 13:16

Goed kunnen golfen zit 'm vooral in de juiste swing. GolfSense laat zien wat je beter kan doen door je slag te meten.

Iedereen die wel eens een balletje geslagen heeft, weet dat het makkelijker is om een plakkaat gras 10 meter weg te slaan, dan het kleine balletje. Als je het raken van de bal eenmaal onder controle hebt, kun je met GolfSense inzoomen op je slag om je zelf te verbeteren.

Door een klein apparaatje aan je golfhandschoen te bevestigen, maakt GolfSense een 3d-weergave van de slag. Deze kun je direct bekijken op je iPad of iPhone en vergelijken met je andere slagen. In het apparaatje zitten vier meters die de verschillende stadia van een slag meten en de snelheid. Daar houdt het voor GolfSense niet op. Door je iPhone of iPod in je kontzak te steken, meet het je heuprotatie. Dit is nog in bèta, maar laat zien wat de missie van GolfSense is.

GolfSense kost 129,99 dollar (de app is gratis), een bedrag dat je terugverdient door twee uur geen golfcoach te hoeven huren.

Ook Nike houdt zich bezig met het meetbaar maken van golfen. Met Nike Golf 360° kan je een filmpje van jouw slag uploaden en vergelijken met anderen. Ook kun je de score bijhouden en trainingsopdrachten volgen.

Screenshots iPad-app:


Bram is begonnen bij Bright maar inmiddels werkzaam voor RTL Nieuws. Gelukkig blogt hij nog regelmatig voor ons.

Nieuwsbrief