Sex and the Server: Sportsokken

dinsdag 24 oktober 2006 13:44

Marie-Claire duikt online in de paskamer van American Apparel, het kledingmerk dat zich graag afficheert met 'girls next door' in slechts sokken of slipjes. Ik had ooit een T-shirt met precies tussen mijn borsten in piepkleine letters het woord 'pervert'.

Het bezorgde iedere man een betrapt gevoel. Ik moest aan dat oude shirtje denken toen ik op de internetwinkel van American Apparel belandde, een kledingmerk met een hoog no-logo gehalte die in korte tijd een gigantische hit is geworden.

De site straalt broeierige, mysterieuze seks uit. Geen professionele graatmagere modellen maar gewone meiden, soms zelfs personeel van American Apparel. De foto’s ogen amateuristisch en maken je tot voyeur. Van ieder model is een slideshow (handen vrij tijdens het kijken dus) en het stikt van de 'girls next door'. De tweeling Ashley & Lindsay bijvoorbeeld, allebei medewerkers: twee brunettes in een strak rood onderbroekje met wit hemdje. Ze liggen op hun buik, zitten op hun knieën naast elkaar en rollen wat over een wit dekbed. En Lauren Phoenix, de Canadese pornoster met tennissokken van American Apparel. Wit onderbroekje, opgetrokken knieën op de bank en een zwoele blik die de suggestie wekt dat ze zojuist haar lekkerste orgasme heeft beleefd. Ik heb een bloedhekel aan tennissokken, maar deze moet ik hebben.

Dan de eigenaar van de zaak, de 37-jarige eigengereide Dov Charney. Die neemt het devies 'sex sells' wel erg letterlijk. Vorig jaar werd hij vier keer aangeklaagd wegens seksuele intimidatie. Charney, met zwarte jaren zeventig snor en dito bakkebaarden, schijnt sollicitatiegesprekken in American Apparel onderbroeken te voeren, hangt oude covers van Penthouse op, fungeert zelf als model in zijn campagnes, masturbeerde acht (!) keer voor een journaliste en maakt van dat alles geen enkel geheim. Wat mij betreft is hij de Larry Flint van de interneteconomie.

Aangezien American Apparel ook een echte winkel in Amsterdam heeft, besluit ik te kijken hoe sexy de kleding werkelijk is. In eerste instantie waan ik me in een sportzaak, maar zodra ik in de paskamer sta slaat de sfeer om. Aan de muur herken ik de foto’s van internet en terwijl ik me in een zwart hemdje van gaasstof wurm komt het spannende gevoel terug. Jammer dat ik er niet werk, fantaseer ik terwijl ik wat sexy poses uitprobeer, ik had best in een van die online slideshows willen schitteren. Wie weet begint American Apparel nog wel eens een online filmpjesdienst. Als dat zo is, snor ik mijn oude 'pervert' shirtje weer op.

 

Nieuwsbrief