Shirt zo stijf als een plank
Nieuws

Shirt zo stijf als een plank

donderdag 06 september 2012 09:45

Het klinkt niet heel comfortabel, een t-shirt van hout, maar het kan wel.

Het shirt van Pauline Marcombe verkeert nog in de prototype fase en is nog niet te koop, vandaar ook de titel Prototype Triangle Numero 1.

Hoe verwerk je een stuk hout tot een flexibele stof en draagbaar shirt? Dat zit hem in de driehoeken. Stukjes MDF zijn met de lasersnijder tot driehoeken in allerlei afmetingen gesneden. Op de zijdes van de driehoeken zijn codes gebrand die de software waarmee de afmetingen berekend zijn heeft gegenereerd. Daarmee maakt ontwerper Pauline Marcombe het digitale maakproces extra zichtbaar. Met metaaldraad zijn de stukjes aan elkaar genaaid zodat een gesloten geheel ontstaat.

Het zal je niet verbazen dat Marcombe zich graag op het snijvlak van mode en architectuur begeeft. In 2010 is de Francaise afgestudeerd aan de faculteit Bouwkunde van de TUDelft.

Dat je van hout een soort stof kan maken bewees eerder Elisa Strozyk al met haar houten vloerkleed. Dat is inmiddels in productie gegaan.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Deus ex?!?!

 

Erg mooi.

Wel ruimte voor een grapje.
Iets over 'planking' denk ik.

 

Nieuwsbrief