Silent disco met alle iPhones in huis
Nieuws

Silent disco met alle iPhones in huis

vrijdag 03 augustus 2012 08:33

Met Seedio kan je vanaf je iPhone muziek naar andere iOS-apparaten streamen, precies synchroon. Handig voor een silent disco thuis?

Seedio is een nieuwe iPhone-app die muziek naar andere iOS-apparaten op hetzelfde wifi-netwerk kan streamen. Dat doet de app van Oostenrijkse makelij zonder vertraging, zodat iedereen precies hetzelfde hoort. Volgens de appbouwers maakt Seedio van de iPhones in de buurt 'een gesynchroniseerde luidspreker'. Maar een toepassing waar wij aan denken is een 'silent disco', waarbij alle deelnemers op hun koptelefoon op de iPhone precies hetzelfde horen.

De app streamt behalve muziekbestanden op het iPhone-geheugen van het zendende toestel ook de audio van YouTube-clips naar alle draadloos verbonden iOS-apparaten. Luisteraars kunnen liedjes indienen in de playlist van de zender. De app houdt ook de geschiedenis van alle afgespeelde nummers bij. Seedio kan muziek streamen naar maximaal 150 verschillende iOS-apparaten tegelijk, stellen de makers.

De Seedio-app is nu nog gratis, maar uiteindelijk gaat de app om muziek uit te zenden 2,39 euro kosten, schrijft de Oostenrijkse krant Der Standard. Er is volgens de Seedio-makers voorlopig geen Android-versie in de maak.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief