Siri heeft meer vertrouwen in Nokia dan in Apple zelf
Nieuws

Siri heeft meer vertrouwen in Nokia dan in Apple zelf

maandag 14 mei 2012 11:57

Vraag Apple's spraakassistent Siri wat de beste smartphone ooit is en je krijgt een onverwacht antwoord: de Nokia Lumia 900.

Steve Wozniak, mede oprichter van Apple, zei recentelijk dat hij zeer gecharmeerd was van de Nokia Lumia 900 Windows smartphone. Hij vond hem zelfs beter dan Android-telefoons. Apple’s Siri, de persoonlijke virtuele spraakassistent van de iPhone 4S, is het daar helemaal mee eens. Sterker nog, Siri vindt de Lumia 900 de beste telefoon ooit. Siri schijnt echter wel zo nu en dan van mening te veranderen. Als je exact de volgende vraag stelt krijg je het antwoord: “what's the best smartphone ever?”.

Uiteraard heeft Siri dit antwoord niet zelf bedacht, het komt van de site WolframAlpha, dat zijn antwoord baseert op user reviews van BestBuy. Volgens Apple Insider ging het slechts om vier user reviews die de Lumia ieder een score van 5 uit 5 punten gaven. De iPhone komt overigens helemaal niet voor in de Wolfram Alpha  lijst van smartphones gebaseerd op recensies van gebruikers. Het is een krakemikkige lijst,  De HP Touchpad wordt niet meer geleverd en is bovendien een tablet, maar staat wel in de top tien beste smartphones van WolframAlpha.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Ik gebruik Siri niet, want het frustreert en daar heb ik al teveel mogelijkheden voor om op of tegenaan te lopen.
Toch even gecheckt en op de vraag welke smartphone de beste is kreeg ik het antwoord; die je nu vasthoudt en doorvragend wat de beste ooit is; wacht..bestaan er andere?
:-)

 

Op instagram account pixites het 'bewijs'; in het amerikaans Engels dan.

 

hahaha Siri is het eerste product waar ik dan wel weer vertrouwen in heb, hierbij wordt tenminste een realiteitscheck gedaan en is de invloed van Apple op het resultaat minimaal.

 

Realiteitscheck? Je antwoord op een incomplete en verouderde lijst baseren is verre van reëel.

 

Als ik deze vraag stel verteld Siri mij 'the one you're holding'.

 

Nog steeds hahaha

 

Nieuwsbrief