Sketch Nation Studio
Nieuws

Sketch Nation Studio

vrijdag 04 mei 2012 11:33

Zelf games maken voor en met je iPhone of iPad

Vorig jaar verscheen de iPhone game Sketch Nation Shooter. In die game kon je zelf onderdelen als vijanden, schepen, wapens etc. in de game maken. Je kon ze zelf tekenen of je kon tekeningen inspannen met de camera van je telefoon. Maar de game was en bleef een side-shooter. Maar in dit vervolg, Sketch Nation Studio, kun je echt volledig los gaan. Je kunt zelf games maken en afhankelijk van hoe goed je bent of hoeveel moeite je wilt doen, kan dat best complex.

Binnen vijf minuten heb je op standje simpel al een eenvoudige game met een eigen look in elkaar gedraaid, bij advanced heb je veel meer mogelijkheden. Helemaal interessant is de speelmodus standalone. De games die je daarin maakt gaan namelijk naar de makers van Sketch Nation Studio. Die kijken dan of je game tof is, zo ja schaven ze ’m bij en brengen hem als standalone iOS game uit. En daar kun je nog geld voor krijgen ook: vijftig procent van de opbrengst is voor jou.

download voor iPhone en iPad (gratis)

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Nieuwsbrief