Skylin.es doorzoekt dagelijks 5 miljoen nieuwe kiekjes
Nieuws

Skylin.es doorzoekt dagelijks 5 miljoen nieuwe kiekjes

donderdag 09 augustus 2012 16:42

De Nederlandse fotozoeker Skylin.es indexeert dagelijks 5 miljoen nieuwe foto's en heeft nu een widget voor kiekjes per onderwerp.

De Nederlandse startup Skylines is ruim een jaar na de lancering hard op weg om de belangrijkste fotozoekmachine voor het 'real time web' te worden. De site indexeert dagelijks vijf miljoen kiekjes afkomstig van onder meer Twitter en Instagram. Met een nieuwe widget die de zoekmachine donderdag introduceerde, kan je zelf de laatst binnengekomen foto's over elk onderwerp op je eigen site, blog of profielpagina invoegen.

De foto's zijn bij Skylines doorzoekbaar op woorden uit de bijgaande tekst en tweets, afzender of locatie. "Met de widget verspreiden we de toegevoegde waarde van live foto’s buiten ons eigen platform", aldus Skylines-CEO Martijn Pannevis. In totaal heeft Skylin.es inmiddels 1 miljard foto's geïndexeerd. We lichtten de site vorig jaar al uit in een overzicht van vier veelbelovende Nederlandse startups. 

Hieronder een voorbeeld van de nieuwe widget met een populair Nederlands onderwerp:

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief