Skype ook in Nederland met abonnement

donderdag 22 februari 2007 09:58

Skype heeft Skype Pro in Europa gelanceerd.

Voor twee euro per maand kan je gratis met vaste nummers in 15 landen bellen. Klinkt mooi, maar er is een 'catch': het starttarief van 4,5 eurocent per gesprek. SkypePro'ers krijgen wel gratis voicemail en korting op wifi-telefoons. Maar met Skype bellen naar mobiele nummers in Nederland blijft peperduur: 25 eurocent per minuut. Skype-concurrent GizmoCall geeft trouwens tijdelijk gratis gesprekken weg: 3 minuten per gesprek en tien minuten per dag. En het kleinere VoipBusterPro is ook goedkoper dan Skype met een jaarabonnement van 10 euro voor gratis gesprekken met vaste nummers en een lager starttarief van 3,9 eurocent.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Kijk, dit zijn betere berichtgevingen. Goeie van die 'catch'.
 
ik snap het niet.. het kost toch voor alle gesprekken 4,5 cent meer niet? dat is dus alleen voor vaste nummers? en dan 25 cent p/m naar mobiele nummers? het is niet helemaal duidelijk!
 
Precies zoals je zegt Jesse. Gesprek gestart 4,5 cent. Bel je naar vast dan komt er niks bij. Bel je naar mobiel dan is het 25 eurocent per minuut. En dit alles geldt bij het Pro-abonnement van 10 euro per 5 mnd.
 
Ik heb van u een bericht ontvangen dat ik nog enkele ndagen van mijn tegoed gebruik kan maken. Nu ben ik mijn inloggegevens kwijt. Hoe ga ik verder |? )
 

Het is nu Mei 2009.
Ik woon in Ierland. Ik heb hier een Iers Skype nummer en kan dus naar NL bellen. Gaat prima. MAAR vanuit Ierland kun je geen Nederlands Skype nummer kopen (voor als ik daar ben).
Maar als ik (met mijn computer in Ierland) naar de Nederlandse website van Skype.nl ga dan zegt het: ik moet ik opnieuw Skype downloaden, maar ik ben bang dat dan mijn Ierse Skype van mijn computer wordt geveegd. (ik heb geen huis in Nederland, dus ook ook geen computer daar).
Wie heeft een antwoord? Bij voorbaat heel erg bedankt.
Paul.

 

Inmiddels is het mogelijk om een Nederlands SkypeIn nummer te nemen. Tot voor kort was dat er nog niet voor Nederland.

 

Heet je serieus, paul den hartogh...?

 

Ik bel via VoipDiscount (broertje van VoipBuster)geheel gratis naar alle vaste nummers in Nederland (+43 andere landen) , en naar mobiel in nederland betaal ik 15 cent per minuut. Ook heb ik een vast telefoonnummer gekocht bij budgetphone (10 euro/jaar) zodat ik ook altijd gebeld kan worden. Dit is op dit moment de goedkoopste oplossing..

 

Als ik bel dmv Skype en het nummer intik, natuurlijk on line, dan krijg ik een blszend geluid en de medeling in rood, gesprek geeindigd. Accountnummer vlak106
Hoe op te lossen?

 

Ik heb een tijdje geprobeerd gebruik te maken van uitgebreide skype, inclusief een UK telefoonnummer en voordelige belminuten binnen Europa.

Hopeloze shit.

Ik heb uiteindelijk wegens radeloosheid de hele boel maar weet stopgezet. Het was zo'n onduidelijke brij dat er geen enkele duidelijkheid te krijgen was.

Ik raad iedereen af om meer met skype te proberen dan enkel gratis te skypen...

 

Beste mensen,

Heb net skype geinstalleerd. Heb via m'n masterkaart 10 euro beltegoed gekocht. Vervolgens heb ik bij wijze van proef naar m'n eigen mobieltje gebeld. Dit was een keer 3 seconden en een keer 27 seconden, omdat ik m'n voicemailboodschap gedeeltelijk heb beluisterd. Wat bleek van mijn tegoed van 10 euro, was nog maar euro 9.40 over. Dit komt neer op 1 euro 20 per minuut. Volgens de gegevens van Skype is dit 22 eurocent. Zou dus maar 11 cent verbeld hebben. Waar zijn die 49 eurocent gebleven. Had beter een maand abonnement van euro 8.95 kunnen nemen. Heeft er iemand een suggestie. Groeten Marna

 

LS,

Behoorlijk verbaasd zie ik onderstaande bericht net binnen komen. Mijn account is na 180 dagen gewist en dat terwijl ik net weer 10 dollar had gestort.

Ik heb vast een zeker een paar mails ontvangen, maar ik heb ze niet gelezen. Dus voor mij komt dit als een zeer drastische maatregel.

Ik hoop dat u deze actie kunt terug draaien, of mij mijn 10 dollar terug te storten.

In afwachting van uw reactie,

Mvg,

Magiel van de Groes

Date: Sun, 13 Dec 2009 10:45:01 +0000
From: noreply@notifications.skype.com
To: magiel2@hotmail.com
Subject: Uw tegoedsaldo is verlopen

Dit is een automatisch gegenereerde e-mail, waarop u niet kunt antwoorden.

Hallo Magiel van de Groes,

www.skype.com

Uw tegoedsaldo is verlopen

Uw account is al 180 dagen inactief en daarom is uw Skypetegoedsaldo helaas vervallen. We hebben u al drie e-mails ter herinnering gestuurd. Zoals we al hebben uitgelegd, betekent dit dat het tegoed op uw account nu is gewist.

Hieronder vindt u het vervalbeleid inzake Skypetegoed, waarin u kunt lezen waarom uw saldo is komen te vervallen.
Wat zijn de regels omtrent het vervallen van Skypetegoed?

1. Skypetegoed vervalt 180 dagen na uw laatste aankoop of actie waarvoor tegoed nodig is, zoals bijvoorbeeld het bellen van een gewoon toestel of het verzenden van een SMS-bericht.

2. Met iedere aankoop, betaald gesprek of SMS-bericht wordt de vervaltijd teruggezet op 180 dagen.

3. Voordat uw Skypetegoed vervalt, ontvangt u e-mails ter herinnering; respectievelijk dertig dagen, zeven dagen en 72 uur voor het moment van vervallen.

 

Nieuwsbrief