Slaap in een Eek via Wehkamp
Creative Class

Slaap in een Eek via Wehkamp

woensdag 26 september 2012 10:01

De Eindhovense ontwerper Piet Hein Eek krijgt maar niet genoeg van Wehkamp.nl. Zijn achtste object is een bed.

Piet Hein Eek en Wehkamp.nl zijn goede vriendjes geworden sinds ontwerper Eek in oktober vorig jaar voor het eerst iets voor de webshop maakte. Dit waren toen drie tafels en twee stoelen, daarna volgden de loungebank en de salontafel.

Afgelopen dinsdag werd het achtste meubelstuk onthuld op de Meubelbeurs in Amsterdam. Vanaf nu is het mogelijk om relatief voordelig een bed van Eek in te kruipen.

"Het bed moet rust uitstralen en de eenvoud is essentieel," zegt Eek op de site. "Het zwevend hoofd- en voeteneind zorgen ervoor dat het zowel stevig als elegant oogt. Oer-Hollands en archetypisch, maar wel uniek." Natuurlijk is het bed, dat in een één- en tweepersoonsuitvoering komt, van het geliefde hout dat tekenend is voor 'een echte Eek'. Eek maakte al eerder bedden, zeven daarvan hebben een plek in zijn persoonlijke collectie

Na het bed kunnen we nog één object van Eek verwachten voor de webshop. Dan kan-ie zich daarna weer gaan richten op iets wat ons weer versteld doet staan, bijvoorbeeld bij het komende Hello Etsy-evenement in zijn studio.

Het eenpersoons bed kost 599 euro, voor twee personen ben je 899 euro kwijt.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Nieuwsbrief