Slapen op je uitgekauwde kauwgum

dinsdag 30 oktober 2007 17:12

Kauwgum op straat is vies en vervelend.

Op Schiphol is men daarom als oplossing met de verkoop van kauwgum gestopt. Ontwerpster Anna Bullus wil juist meer kauwgum. Daar maakt ze namelijk kussens van. De Gumnetic Chewy Pad lijkt op een kussen van traagschuim zoals we dat kennen van Tempur. Behalve dat je nu dus op je uitgekauwde Stimorol zit. En die van een ander.

Het door Bullus ontwikkelde materiaal bestaat uit gesteriliseerde gebruikte kauwgum en hars en is ook nog biologisch afbreekbaar. Dat kan je van de oorspronkelijke kauwgum niet zeggen. Bullus kijkt naar het hele proces van haar ontwerpen. Zo ontwikkelde ze ook de Bubble Gum Bin, waarin je je uitgekauwde gum kwijt kan. Gemaakt van gumnetic natuurlijk, maar als je de prullenbak te ver vindt, gebruik je dan wel die kauwgumbak?

Met je kauwgum naar bed


Wie durft met zijn vinger in het gaatje?


Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

ik snap er echt niks van. Is het nou de bedoeling dat je je kauwgoms dagelijks in een kussensloop doet zodat je uiteindelijk een heel kussen hebt of wat? ik begrijp er echt niks van, vooral van die onderste niet met dat ding aan die paal?
 
Dat ding aan die paal is dus gemaakt zodat niet iedereen zijn kauwgom meer op straat spuugt maar in dat prullenbakje stopt. Het idee van het kussen is dat ze uitgekauwde kauwgoms op een speciale manier behandelen waardoor ze steriel worden, vervolgens worden ze verwerkt in een kussen.
 

Nieuwsbrief