Slimme koffer rolt achter je aan
Nieuws

Slimme koffer rolt achter je aan

dinsdag 09 oktober 2012 16:00

Niet meer zelf rollen of tillen, deze koffer rijdt braaf achter je aan. Reizen kan dan voortaan handsfree.

In de 19e eeuw reisde men met een hutkoffer, begin 20e eeuw werd die vervangen door de eerste Samsonite koffer en de trolley deed in 1972 zijn intrede. Daarna gebeurde er een tijd weinig op bagagegebied. Tot nu, want nu is er de Hop, een slimme koffer die je volgt. Tillen of rollen hoeft niet meer en ook de bagageband maakt ‘ie overbodig.

Het koffertje volgt zijn eigenaar als een hond, maar het is vooral je telefoon die het in de gaten houdt. Via bluetooth en een bijbehorende app registreren drie ontvangers in de koffer elke beweging die je maakt. Een microcontroller stuurt de rupsbanden aan en de Hop rijdt op vaste afstand met je mee. Wanneer het signaal verdwijnt, stuurt de koffer een trilseintje naar de eigenaar en vergrendelt zichzelf om diefstal van de inhoud tegen te gaan. Hoe dat werkt, zie de video onderaan.

Koffers kunnen zo ingesteld worden dat ze achter elkaar aan rijden of kunnen door luchthavenpersoneel als een lange slinger gekoppeld worden, waardoor je koffer opwachten op plaats bestemming niet meer bij een bagageband hoeft.

De makers lieten zich voor de naam inspireren door 'bellhops', de hotelmedewerkers die je bagage voor je dragen. De techniek leenden ze van automatische stofzuigers en grasmaaiers.

Alleen reizen voelt waarschijnlijk iets minder eenzaam wanneer je vergezeld wordt door je koffer terwijl je wat rondslentert en tax free inkopen doet. Maar of het nu echt diefstal-proof is betwijfel ik. Ik woon trouwens vier hoog. Een koffer die zelf trappen kan lopen, daar zou ik nou echt blij mee zijn.

Reacties

Wat een hysterisch ding... Wat zou die doen met 30kg bepakking... Desalniettemin leuke gadget!

 

Bij 30 kg bepakking stuurt ie je een sms-je dat je moet bijbetalen voor overgewicht. ;-)

 

Hebben hebben hebben!

 

Leuk dat trilsignaaltje als het signaal wegvalt, maar eer je je goed en wel omgedraaid hebt, is de dief al een eind weg. Ik hou m'n spullen liever in het zicht.

 

Wat een grappig ding! =]
Maar ik hou inderdaad toch liever mijn spulletjes in de hand.

 

Ik vind 'm leuk! Fijn ook dat ie klein genoeg is om als handbagage mee te nemen!

Vraag me wel af hoe t dan gaat op een druk vliegveld, rennend naar de gate, slingerend tussen de mensen door gaat...

 

En wat gebeurt er bij een randje of hobbeltje, volgens mij valt het ding zo om. Helemaal als je 'm per ongeluk topzwaar hebt ingepakt. Heel erg leuke gadget maar ik denk dat gebruik in praktijk tegenvalt.

 

Er wordt nergens gerept over motoren ,accu oplader, opladen voor vertrek, etc. En rolt een koffer niet beter op de lange kant of nog beter, plat , kun je erop plaats nemen en ondertussen koffie zetten....

 

Nieuwsbrief