Smartphone + kartonnen doos = scanner
Nieuws

Smartphone + kartonnen doos = scanner

zaterdag 16 juni 2012 09:45

De camera van je smartphone kun je prima gebruiken als scanner. In combinatie met de kartonnen Scanbox worden je scans recht en scherp.

Het leukste aan een scanner is het geluid dat hij maakt. Verder is er niet veel lol aan te beleven. Een papiertje scannen duurt altijd te lang en het delen van de scans is omslachtig. Voor een blaadje versturen ben je al snel een half uur kwijt.

Met de hoge kwaliteit camera's die tegenwoordig in de smartphones zitten, is een scanner overbodig. Met een fotootje stuur je de pagina zo naar je computer en naar de rest van de wereld. De gratis app Genius Scan voor iPhone helpt je met het beter maken van de scans, de app CamScanner+ (€3,99, iPhone en Android) geeft je nog meer mogelijkheden.

Het probleem is alleen dat je je hand superstil moet houden en je vaak een scheef beeld krijgt. Daarvoor is de Scanbox in het leven geroepen. Scanbox is een kartonnen flatpack die je in drie handelingen uitvouwt tot een scandoos. Bovenin zit een gaatje waardoor de camera van je smartphone naar beneden tuurt. Handig, want je afbeeldingen worden recht en de camera ligt stil dus het beeld is scherp. Het filmpje laat zien dat de box ook eenvoudig in te klappen en mee te nemen is.

Scanbox geeft niet dezelfde kwaliteit als je oude vertrouwde scanner, maar voor 90 procent van je scans is het meer dan voldoende. Tot 7 juli is de box op Kickstarter te bestellen voor 15 dollar, voor 25 dollar is hij voorzien van ledlampjes aan de binnenkant. Maar je kunt met Scanbox als inspiratie natuurlijk ook zelf een variant in elkaar knutselen.

Bram is begonnen bij Bright maar inmiddels werkzaam voor RTL Nieuws. Gelukkig blogt hij nog regelmatig voor ons.

Reacties

Gewoon te simpel voor woorden. Ga er zelf ook een in elkaar klussen.

 

Nieuwsbrief