SMS hack voor autosloten
Nieuws

SMS hack voor autosloten

dinsdag 09 augustus 2011 13:46

Tijdens een hackingconferentie werd gedemonstreerd hoe je met sms andermans auto op afstand kan openen en starten.

David Beckham raakte zijn auto al twee keer kwijt, omdat het signaal van zijn sleutel opgevangen was door dieven. Deze konden vervolgens het signaal nabootsen en de auto openen. Als een lerende afstandsbediening. Maar dan met versleuteling.

Nu lijkt het zelfs mogelijk te zijn met een mobiele telefoon bepaalde type auto's te starten op afstand en de deuren te openen. Doordat de sleutels via een mobiel netwerkje communiceren, kregen de hackers toegang.

Geen paniek voorlopig of zo'n stuurklem in je auto: de kraak kostte de hackers een paar uur. Dus op het moment is het nog meer een 'proof of concept'. Bovendien heb je voor het wegrijden nog steeds een sleutel nodig. Al is het maar om de auto van het stuurslot te krijgen. Maar een blik in de toekomst geeft dit wel.

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeƫnman en verhalenmaker.

Reacties

Dit artikel mag wel wat meer onderbouwing hebben, en er worden verschillende technieken door elkaar gehaald. Beckhams auto is gejat door gewone radio-signaal kloning, en de link gaat over een SMS hack. Het aantal auto's dat via GSM is te bedienen is te verwaarlozen. Waarom reageer ik hier eigenlijk op. SMS is dood, dus welke idioot dit als communicatiemiddel voor zijn auto's gebruikt verdient gewoon ellende.

 

SMS is dood? Volgens mij ken jij de cijfers in deze wereld niet..

On topic, welke auto's gebruiken dit dan? Had daar nog nooit van gehoord..

 

Gaat niet over een auto die je met sms opent, maar sleutels die op gsm frequenties een netwerk met de auto hebben.

 

Nieuwsbrief