Eerste indruk: Liquid Image skibril met hd-camera, gps en wifi
Eerste Indruk

Eerste indruk: Liquid Image skibril met hd-camera, gps en wifi

woensdag 11 januari 2012 15:45

Liquid Image komt met een skibril met ingebouwde gps en camera die in realtime full hd-beelden naar je smartphone kan streamen.

Het wintersportseizoen is vol aan de gang en al die actie wil je natuurlijk vastleggen. Daar zijn meerdere opties voor zoals de losse Contour HD en de GoPro camera’s die je op je helm kan monteren. Groot voordeel van dergelijke camera’s is dat je ze voor allerlei buitenactiviteiten kan inzetten. Nadeel is dat je ze moet monteren en een extra apparaatje moet meeslepen. Ben je echter een fanatieke snowboarder of skiër dan ben je wellicht beter af met een sneeuwbril met ingebouwde camera, zoals de Liquid Image camerabrillen. Sinds kort zijn deze sneeuwbrillen in Nederland verkrijgbaar via camerabrillen.nl.

Voor de afgelopen Bright Night heb ik een paar dagen mogen spelen met een Liquid Image 720P sneeuwbril, voorloper van de Liquid Image camera sneeuwbrillen met ingebouwde GPS en wifi. Bij gebrek aan sneeuw en tijd heb ik gewoon in en rondom het huis gespeeld met de sneeuwbril om met name een idee te krijgen hoe moeilijk of makkelijk de camerasneeuwbril te bedienen is. Daar staat of valt een dergelijke gadget voor een groot deel mee wat mij betreft.

Als ik op de piste moeilijk moet gaan zitten doen om de camera aan of uit te zetten, haak ik al snel af. De bediening van de camera, die tussen je ogen en boven je neus in de bril is gemonteerd, is goed te doen. Met twee grote knoppen aan de rechterzijde zet je de camera aan of uit en kies je voor filmen of foto’s. Met handschoenen aan vergt het even enige oefening om de knoppen te voelen. In de bril zelf lichten gekleurde ledjes op die aangeven of hij aanstaat en in welke modus; filmen of foto’s. Die ledjes zijn overigens niet storend. De camera heeft een groothoeklens die een beeld van 136 graden schiet. De videobeelden in MOV-formaat (H.264) zijn overigens prima als wintersportvakantie-actie kiekjes.

Witbalans is automatisch, een lithium batterij is ingebouwd en een 4GB MicroSD-kaartje wordt meegeleverd. Via usb zet je de beelden over op je computer. Ondanks de camera, batterij en elektronica is de bril nauwelijks zwaarder of groter dan de meeste sneeuwbrillen zonder ingebouwde camera. De 720hd- versie kost 224,99 euro. Overigens verkoopt camerabrillen.nl ook Off-road camerabrillen voor andere sporten waarbij geen sneeuw van pas komt.

Komende herfst komt Liquid Image echter met de APEX HD sneeuwbril. De resolutie van deze brillen is opgeschroefd naar 1080p. Maar interressanter is de toevoeging van wifi en gps. Via wifi kan je in realtime life beeld naar je smartphone, tablet of computer streamen. Deze feature is uiteraard bedoeld om na de afdaling tijdens de apres ski even op je smartphone te kijken hoe geweldig mooi die crash van je wel niet was. De camerabediening werkt of via knoppen of via een app. Met de gps kan je je filmpjes geotaggen. De 136 graden lens kan je bovendien 30 graden omhoog kantelen als je een iets andere beeldhoek wenst. De APEX zal in Amerika 399 dollar gaan kosten. Wellicht een leuk kerstcadeau voor volgend jaar.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Leuke gimmick, maar ik krijg niet de indruk dat ze -echt- nagedacht hebben over het ontwerp van dit product.

Ski/board filmpjes die alleen maar uit pov footage bestaan zijn in mijn ervaring vaak niet zo interessant. Een gopro of contour kun je ook nog eens op een skistok, ski of snowboard monteren voor een ander standpunt.

En wat doe je als je een keer van bril wil wisselen? Bijvoorbeeld omdat ie beslagen is, na een crash vol sneeuw zit of het weer veranderd.

Accu's willen er nog wel eens onverwacht mee kappen als het wat kouder wordt. In de sneeuw is een camera waarbij je de accu kan wisselen in mijn ervaring dus een pré.

Tot slot vind ik het HEEL erg veel geld voor een 720p camera die (voor zo ver ik zie) niet eens een 60fps stand heeft wat wel zo relaxt zou zijn bij het filmen van snelle actie... zoals skiën!

 

Ik ben wel onder de indruk! en hoezo duur ?
Een goed skibril kost ook 150 euro, dus voor de extra 100 euro heb je er camera in!

 

Dan moet je hem vooral kopen ;)

 

Zojuist gedaan :-) kwam na wat googlen ook een kortingscode tegen voor gratis verzending.

Voor de liefhebbers: VZK11Gr12

Nu nog een wintersportvakantie boeken :-)

 

@bezoeker: wat is je prioriteit? Ik zou dit persoonlijk ook niet kopen, omdat deze tegenover een gopro inderdaad veel minder vrijheid biedt. En ik heb al een skibril.

 

Noem me paranoïde, maar ik heb de indruk dat de prioriteit van 'bezoeker' vooral het genereren van traffic voor camerabrillen.nl is.

 

Heb liever een losse cam voor dat geld

 

Ik wil zelf af en toe ook wel eens op de film met mn moves en bril ruilen vinnik nie zo fris.. Reden voor mij om toch voor een contour te gaan.

 

Nieuwsbrief