Sony Android-tablets nu officieel
Nieuws

Sony Android-tablets nu officieel

dinsdag 26 april 2011 09:51

De S1 heeft een 9,4 inch scherm en de S2 heeft twee 5,5 inch displays. Beide draaien op Honeycomb.

Sony heeft vandaag zijn twee tablets gepresenteerd. De S1 is een 9,4 inch model met een gekrulde achterkant, als ware het een opengeslagen tijdschrift. De S2 heeft twee 5,5 inch displays die zijn dicht te klappen, waardoor bij een beetje lijkt op een portable spelcomputer of dameshandtasje. De S2 ziet er overigens niet erg slank uit, maar de precieze afmetingen van de apparaten heeft Sony nog niet bekendgemaakt. Ook de prijs en de beschikbaarheid voor Nederland zijn nog onbekend.

Wel bekend is dat beide tablets draaien op Android Honeycomb. Ze hebben een snelle Tegra 2-chip, ondersteunen oude Playstation-spellen (net als de Xperia Play van Sony Ericsson) en krijgen support voor 3G of 4G. De S1 is ook te gebruiken als afstandsbediening voor Sony-tv's en randapparaten vanwege zijn ingebouwde infrarood.

De twee schermpjes van de S2 hebben een 1024 x 480 pixels resolutie en een camera. Sony heeft een aantal apps aangepast voor gebruik met twee schermen, waaronder de programma's voor e-mail, browsen en e-books lezen. Beide tablets bieden toegang tot de Qriocity-dienst voor muziek en video en de ReaderStore voor digitale boeken. Sony's streamingdienst Qriocity gaat rond september in Nederland van start.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Dat ronde is niet zo mooi

 

Nee jij ben mooi ;-)

 

Wat een afschuwelijke apparaten.

 

Ah, NOG meer fragmentatie voor het Android platform. Gaat lekker zo.

*aait nog een keer zijn iPad*

 

Je zult maar een iPad gekocht hebben omdat je weer geen geduld had. Dankzij Android komen nu de tablets op de markt waar je wél alles mee kunt.

 

Mooi om naar te kijken boys maar daarbij zult het ook blijven :d

 

Of ik heb niet goed gekeken, maar mis nog steeds een usb aansluiting. Zou voor mij (en waarschijnlijk andere) meer mogelijkheid bieden als alternatief voor een internet laptop...

 

USB heb je niet nodig. Kijk eens om je heen. Neem bijvoorbeeld dropbox, werkt ook geniaal:)

 

Jongens de ipad is toch veel mooier...... :)
Trouwens twee schermen; wat is daar eigenlijk handig aan? Misschien wel even wennen wel on handig als je hem in je handen hebt, klapt dicht zonder dat je er erg in hebt. Wel goed dat ze iets anders proberen maar of dit ook werkt? Ben benieuwd of mensen dit gaan kopen we zijn met zijn allen de weg van de single touchscreens op gegaan ik weet niet of dat nog gaat veranderen.
keep up the good work. En succes hiermee ik sla hem even over

 

Wat een gezeik weer mensen!

 

Kan er voor de verandering wat minder gezeikt worden?! Dank!

 

Ik heet trouwens RINGELESTIJN en niet Ringelesteijn lullo!

 

Verkeerde been uit bed gestapt Toni/Tony/Tonie*? (*doorhalen wat niet van toepassing is). Ik mis trouwens het bericht waar je Ringelesteijn wordt genoemd, of heb je dat meteen maar gecensureerd?
Over het algemeen denk ik dat jullie bij Bright je beter kunnen bekommeren over de jounalistieke kwaliteit van de stukjes die jullie schrijven (uitzonderingen daar gelaten) dan het "gezeur" van de lezers over de gadgets zelf of een spelfout in je naam...

 

Na lang denken wat je hieraan hebt tov de ipad.. Moet ik zeggen: Ik zie er wel nut van als porno device waar je 2 filmpjes tegelijk kan afspelen eventueel, maar verder eigenlijk niet..

 

Van mensen die Bright lezen zou je wat niveau verwachten, het enige wat ik hier echter steeds lees is het is elkaar niet gunnen van een voorkeur. Gelukkig hoeft of wil niet idereen hetzelfde.

 

Go Tonie, go Tonie

 

2 schermen kan je opklappen, bij 1 breekt de boel.

 

Tonie schrijft:"Nee jij ben mooi ;-)"

Nou geeft hij in een ander artikel ruiterlijk met enige regelmaat spelfouten te maken maar deze puber maakt echt een tè domme groep 7 grammaticafout.

 

Nieuwsbrief