Speciale Kever rijdt onder water rond als haaienkooi
Nieuws

Speciale Kever rijdt onder water rond als haaienkooi

dinsdag 14 augustus 2012 19:08

Voor de 25ste Shark Week op Discovery Channel maakte Volkswagen een auto om mee over de zeebodem te rijden.

Veiligheid staat voorop in deze auto. Airbags zijn echter vervangen door zuurstofflessen en tegenliggers zijn een stuk minder berekenbaar dan op het droge: deze auto is gemaakt om haaien in te observeren.

Volkswagen werkte samen met maritiem bioloog en haaienexpert Luke Tipple aan een haaienobservatiekooi in de vorm van een Volkswagen Kever. Duikers kunnen ermee over de zeebodem rijden door middel van propellers, terwijl een frame van aluminiumbuizen ervoor moeten zorgen dat de haaien op veilige afstand blijven. Zo kunnen duikers voor het eerst meerijden met de haaien in plaats van stil op een plek te hangen terwijl de haaien wegzwemmen.

Volkswagen is sponsor van de jaarlijkse Shark Week van Discovery Channel die afgelopen zondag van start ging. En dus moesten de twee bedrijven op zoek naar een ‘common ground’. Die lag onderwater. Volgens Volkswagen komen twee iconische vormen elkaar daar op deze manier tegen: de haaienvin en de Kever. Het marketingpraatje is wat ver gezocht en rijmpjes als ‘diving and driving’ zijn niet van de lucht in het promotiefilmpje, maar waar het natuurlijk om gaat zijn de spectaculaire beelden die het oplevert. Die bekijk je gewoon waar dat het allerveiligst is, thuis op de bank.

Reacties

Ik weet niet hoor, maar ik vind de deur, 'motorkap' en dak best wel akelig open. Volgens mij kan een haai daar een aardige beet door nemen. Maar ik ben dan ook geen haaienduiker en waarschijnlijk zal wel gezegd worden 'ze zijn banger van jou dan jij van hen'... moet er evenwel niet aan denken.

 

Ik heb er een besteld voor in de tuin, zal mijn dochter prachtig vinden straks!

 

Als je een lekke band krijgt zul je er toch even uit moeten.

 

Nieuwsbrief