Spiegels met optische illusies
Creative Class

Spiegels met optische illusies

vrijdag 07 mei 2010 15:14

Met deze miraculeuze spiegels die gebruik maken van optische illusies, voel je jezelf zo Alice in Wonderland.

'FELD is not about style, FELD is about improvement', staat te lezen in het promoverhaaltje op de site van dit vrij jonge Belgische designbureau. Het ideeëngedreven gezelschap dat uit zowel architects en kunstenaars als ontwerpers bestaat werd in 2004 opgericht.

Alain Berteau en Sarah T. Kang zijn de geestelijk ouders van een collectie spiegels van eco-vriendelijk glas, die op zijn zachtst gezegd opmerkelijk kunnen worden genoemd. Zeg Alice in Wonderland of David Copperfield en consorten.

Zoals de Blur (425 euro), een spiegel van 400 mm breed en 1600 mm hoog die een geleidelijk verloop heeft van wit naar spiegelend. Als je ervoor staat lijkt het net alsof jouw reflectie langzaam opdoemt vanuit de mist.

De Airline (165 euro) heeft de vorm van een patrijspoort in een vliegtuig, en de Glimpse (395 euro) ten slotte suggereert door zijn vorm dat er een deur half open staat. Waardoor het lijkt alsof je jezelf in het voorbijlopen door een deur naar binnen ziet glippen.

De collectie is nog niet te koop in Nederland, wel in een aantal winkels in België. Wie belangstelling heeft voor de spiegels, kan contact opnemen via de website.

Reacties

Ik neem aan dat de spiegel 400x 1600 mm is ipv cm is wel heeeel erg groot, wel leuk dit ben benieuwd hoe t er reallife uitziet

 
Oeps domdomdom, ja natuurlijk moet dat mm zijn. Ik heb het aangepast, dank!
 

die half open (of gesloten) deur is leuk.

 

Beetje duur! ):

 

Ik begrijp dat ze bij de design afdeling van bright zo enorrrrrrm mondain zijn, maar als je een artikel in het Nederlands schrijft hoef je toch niet te pas en te onpas met Engelse woorden te smijten... Architects?

 

Doe niet zo treurig beste man. In plaats van het kleinste grammatica-foutje te beoordelen kan je ook gewoon naar de inhoud van het artikel kijken. Veel interessanter.

 
Slip of the pen, sorry, eh nee..., vergeef mij: schrijffoutje. Overigens, je schrijft designafdeling aan elkaar, als we nu toch aan het verbeteren zijn. Design afdeling als twee woorden schrijven is geen Nederlands; dat doen ze voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten van Amerika (maar dan gebruiken ze department, voor de goede orde). Fijn weekeinde, iPhone Bright.app-gebruiker! Hartelijke groet, Annemiek
 

Beetje flauwe reactie Annemiek. Een terechte opmerking over het gebruik van het woord 'architects', wat ik persoonlijk een stuk storender vind dan het los schrijven van 'design afdeling'. Had het gewoon gelaten bij een bedankje voor de reactie van iPhone- Bright.app-gebruiker, want ik vind het kinderachtig dat je in de volgende paar zinnen hem/haar op een badinerend toontje gaat corrigeren. Jij bent de journalist, leg jij de lat maar hoog als het op spellen aankomt.

 
@ Jasper: Een anonieme reageerder bedanken voor een in een onnodig valse opmerking gegoten terechtwijzing terwijl het een gewoon schrijffoutje betreft vind ik te ver gaan. Misschien heb je gelijk als je bedoelt met jouw reactie dat ik me tot zijn/haar niveau niet hoef te verlagen (mensen verbeteren), maar misschien had ik mijn dag niet (miauwww, op de kast). :)
 

Miauw!

 

Ik vind dat Jasper wel een punt heeft.

 

Ik vind eigenlijk dat fora toch wel erg vaak gaan over het halen van je gelijk, het verbeteren van anderen en het zoeken naar zwakke plekken van de medemens.

Lees het artikel, en reageer op de inhoud. Een fout in de spelling kan je ook met een subtieler bericht aangeven, als het al van belang is. Examens worden ook alleen nog op inhoud gelezen, mijn scripties idem dito.

 

Ik vind eigenlijk dat fora toch wel erg vaak gaan over het halen van je gelijk, het verbeteren van anderen en het zoeken naar zwakke plekken van de medemens.

Lees het artikel, en reageer op de inhoud. Een fout in de spelling kan je ook met een subtieler bericht aangeven, als het al van belang is. Examens worden ook alleen nog op inhoud gelezen, mijn scripties idem dito.

 

Duidelijk ongeschikt voor vrouwen, met al hun schoenen ;-)

 

En zo gingen we van spiegels naar fora.

 

Nieuwsbrief