Spotify naar Blackberry en Boxee
Nieuws

Spotify naar Blackberry en Boxee

donderdag 20 oktober 2011 14:09

Gebruikers van Blackberry's en tv-software Boxee kunnen nu ook gebruik maken van muziekdienst Spotify.

Na vijf apps voor iPhone, Android, Symbian, Windows Phone en WebOS heeft Spotify woensdag ook een eerste versie van zijn app voor Blackberry uitgebracht. Deze biedt ongeveer dezelfde functies als de andere mobiele apps, zoals de mogelijkheid om playlists offline te bewaren. De muziekdienst heeft overigens nog steeds geen iPad-app.

Spotify heeft afgelopen weekend ook een Boxee-app uitgebracht, waarmee bezitters van D-Links Boxee Box ook de muziekdienst via de tv kunnen streamen. De eerste gebruikers klagen erover dat in die app alleen playlists zijn te streamen en dat een zoekfunctie ontbreekt. Zowel de mobiele als de tv-apps van Spotify zijn alleen beschikbaar voor premium-abonnees. Zij betalen een tientje per maand.

Sinds de lancering in de VS en een samenwerking met Facebook groeit Spotify snel. Tussen de 10 en 15 procent van de gebruikers is betalend klant. In de VS heeft Spotify in drie maanden 250 duizend abonnees binnengehaald. 

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Gebruik het sinds Januari premium en ben tevreden gebruiker. Voorheen haalde ik wel regelmatig eens wat gratis binnen maar sinds Spotify heb ik daar niet meer de behoefte toe gehad. Vind het schappelijk deze prijs. Zou alleen nog eens aardig zijn als je op je account een extra simultane luister optie kunt toevoegen bijvoorbeeld voor een euro per maand, dan valt de boel tenminste niet stil als je even op een ander apparaat iets wilt checken.

 

Wat ook aardig zou zijn is een ipad appp.

 

@carnager gaat er nooit komen. Dan kunnen mensen abbo's gaan delen met elkaar.

 

abbo's kun je gewoon delen, alleen niet tegelijk muziek luisteren.

 

Spotify zou ook eens met een abonnement voor in winkels moeten komen.

 

Nieuwsbrief