Stad voor vogels
Creative Class

Stad voor vogels

donderdag 17 februari 2011 09:45

Nederlandse vogelhuisjes zijn te zien in de sjieke Londense winkelstraat Oxford street.

Het lijkt op een vers pakketje speelgoed, zo'n plastic kadertje waar je losse onderdeeltjes uit moet drukken. Maar Vogelstad van Eveline Visser is wel vijftig keer zo groot. Bij nader kijken blijkt dat de onderdeeltjes vogelhuisjes zijn, en de voor een vogel ware grootte van een onderkomen hebben. Winterkoning, huismus, gierzwaluw, op de nestkasten in verschillende maten staat de naam gedrukt van de vogel waarvoor het huisje bedoeld is.

'Vogelstad is een rek met verschillende nestkasten als een kleine stad voor alle stedelijke nestkastbroeders. Door die in één rek te plaatsen, dat refereert aan massa productie speelgoed, stap je af van de kleinschaligheid van de bekende vogelhuisjes en krijgen de vogels een meer stedelijk onderkomen', aldus Eveline Visser.

De Vogelstad is vanaf 24 feb tot 27 maart te zien in het warenhuis Selfridges op de Londense Oxford street. Selfridges, dat sinds kort ook eigenaar van onze Bijenkorf is, toont daar onder de titel EveryDayDutch een maand lang vooral Eindhovens ontwerp.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Je kan een hoop zeggen over Oxford street, maar nou niet bepaald dat het een 'sjieke'(chic) winkel straat is, meer een soort kalver straat(koopgoot)...

 

Hadden jullie laatst ook al niet een bericht over vliegtuigbouwpakket in een tapijt?

 

Beetje jammer voor het ontwerp dat veel vogelsoorten een territorium hebben. Ook mengen verschillende soorten niet zo goed. Zeker als prooi - predator verhoudingen in het spel zijn.

 

Was het idee (afstudeeronderwerp van de maker?) niet gewoon een metaphor?
Het vohelhuis was al een paar maanden geleden te zien bij de Dutch Design Week.

 
 

Nieuwsbrief