Starbucks in 'authentiek Japanse stijl'
Creative Class

Starbucks in 'authentiek Japanse stijl'

woensdag 29 februari 2012 13:56

Starbucks bouwde een koffietent in de buurt van een belangrijk Japanse tempel en paste het design en interieur daarop aan.

Het bestellen van een latte dubbel low fat frappuccino met kaneel en mokka is door Starbucks net zo normaal geworden als het bestellen van een espresso. Ook in Japan heeft Starbucks zijn intrede gedaan. Langs de weg naar de Dazaifu Tenmangu, een heilige tempel van 919 na Christus, bouwde Starbucks met behulp van designbureau Kengo Kuma and Associates een koffietent in dezelfde stijl als de omliggende oude Japanse gebouwen. 

De weg trekt jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers, zowel Japanners als toeristen. De Starbucks bestaat uit 2000 stokken die in totaal een lengte hebben van 4,4 kilometer. De stokken zijn diagonaal door elkaar geweven waardoor ze een stapel vormen: een vorm die je vaak ziet in traditionele Japanse architectuur. En dan is de koffie die je bij Starbucks krijgt misschien niet te pruimen, dit Japanse design is dat zeker wel.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Al geef je een aap een goude ring...

 

Tja het lijkt respectvol het interieur aan te passen, maar om nou in Japan vlakbij een tempel een Amerikaanse commerciele keten weg te planten, doe mij daar maar een Japans theetje uit een mooi zwart potje..

 

Nieuwsbrief