Starbucks komt met eigen espressomachine. Met cupjes.
Nieuws

Starbucks komt met eigen espressomachine. Met cupjes.

donderdag 20 september 2012 15:16

Normaal gesproken maken zij een latte voor je, nu vindt Starbucks het tijd dat je het ook zelf gaat doen. 

De espressomachine doet het goed de laatste jaren. Nespresso voorop met hun machines voor espressocupjes. Een gigant als Starbucks kan dan niet achterblijven. Al hebben ze je het liefst in een van hun winkels aan de koffiebar, toch hebben ze nu hun eigen espressomachine geïntroduceerd. Verismo heet-ie, en hij slikt natuurlijk alleen speciale Starbucks koffiecups. Zo zou je op termijn het koffiemenu van Starbucks ook helemaal thuis moeten kunnen maken.

De Starbucks Verismo Pods zijn er in verschillende varianten, waarvan latte de opvallendste is. Naast espressocupjes krijg je daar ook melkcupjes bij, die het apparaat achter de koffie aan je kopje in schiet. Dat hebben we niet eerder gezien; normaal gesproken moet je altijd zelf in de weer met warme melk voor een cappuccino of latte. Of het ook een beetje smaakt weten we niet, de Verismo is nu alleen nog te koop in de VS en Canada.

Internationale verkoop begint volgende maand, waar precies is niet duidelijk. Ik verwacht niet echt dat Starbucks het ook hier met hun machine gaat proberen. Wij zijn al behoorlijk voorzien en lopen zeker in vergelijking met de VS ver vooruit op het gebied van koffieleuten. Het is bijvoorbeeld niet voor niets dat Philips hun nieuwe cup- en padloze koffiemachine eerst alleen in Nederland uitbrengt. Wij willen verse bonen, de pad en de cup zijn eigenlijk alweer passé. Zijn we met z’n allen stiekem hipper dan Starbucks.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Poeh, ik vond de nespressocups al duur. Vanaf $1 per kopje...

 

<cite>"De Starbucks Verismo Pods zijn er in verschillende varianten, waarvan latte de opvallendste is. Naast espressocupjes krijg je daar ook melkcupjes bij, die het apparaat achter de koffie aan je kopje in schiet. <b>Dat hebben we niet eerder gezien</b>; normaal gesproken moet je altijd zelf in de weer met warme melk voor een cappuccino of latte."</cite>

Bekijk de Dolce Gusto eens, daar zijn er al aparte cupjes voor espresso en melk sinds dag één. (www.dolce-gusto.nl)

 

Deze cups lijken wel *verdacht* veel op Nespresso cups..

 

Het gehele gebeuren is ook echt een regelrechte kopie, maar ach je moet toch wat! Starbucks is al een hele tijd niet meer hip en zeker niet zo lekker meer in vergelijking met de gemiddelde DE vestiging!

 

Nespresso kost niet 1$ per kopje... 32 cent, en dat is wat betreft de smaak al een euro beter dan de naar natte hond ruikende senseo koffie. Echte expresso is uiteraard nog beter, maar dat kost je weer een euro van je tijd....

 

Dit wordt dan de senseo onder espresso-cupjes want StarBucks koffie is echt geen koffie te noemen.

 

Cupjes zijn wat mij betreft ook helemaal uit. heb vier jaar geleden Nespresso een tijdje gehad maar sinds 2 jaar heb ik een espressomachine waar gewoon bonen in kunnen. Grote verbetering!

 

Senseo is koffie uit een maandverband.

Hier in huis alleen koffie van vers gemalen bonen, filtertje en zelf gekookt water opgieten. Slow koffie, de lekkerste.

 

het is een product voor de amerikaanse markt
in nl zijn ze er te laat mee, daar zijn we 10 jaar senseo en nespresso verder.

Schepje buisman en snufje zout op juiste hoeveelheid snelfiltermaling in traditioneel koffiezetapparaat verslaat iedere americano.

 

Nieuwsbrief