Status-update: Facebook-telefoon HTC vertraagd tot medio 2013
Nieuws

Status-update: Facebook-telefoon HTC vertraagd tot medio 2013

donderdag 26 juli 2012 11:40

Een nieuwe Facebook-smartphone gemaakt door HTC is uitgesteld tot het midden van volgend jaar.

Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen die weet hebben van de plannen van Facebook en HTC. Beide bedrijven waren volgens Bloomberg van plan om het toestel eind dit jaar op de markt te brengen, maar moesten afzien van die planning om HTC meer tijd te geven om aan andere producten te werken.

HTC en Facebook hebben eerder al samengewerkt aan een telefoon met een speciale Facebook-knop, de ChaCha. In april lekte ook al uit dat beide bedrijven een opvolger ontwikkelen. Toen ging nog het bericht rond dat de nieuwe Facebook-telefoon in het derde kwartaal van dit jaar zou verschijnen.

Facebook heeft volgens Bloomberg 'een eigen aangepast mobiel besturingssysteem' gemaakt voor het apparaat, waarbij het waarschijnlijk gaat om een gewijzigde Android-versie. Facebook heeft ook een team van voormalige Apple-medewerkers dat werkt aan het verbeteren van Facebooks iPhone-app.

Mobiel wordt steeds belangrijker voor het sociale netwerk. Meer dan de helft van de 900 leden gebruiken de site al via mobiele apparaten, terwijl Facebook 0,0 van de 3 miljard dollar aan advertentie-omzet vorig jaar met reclames op mobieltjes verdiende.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief