Add-on maakt je video's met GoPro of fotocamera lekker stabiel
Nieuws

Add-on maakt je video's met GoPro of fotocamera lekker stabiel

zaterdag 19 september 2015 14:50

Koppel een klein kastje aan je camera en hij stabiliseert je beelden.

We kennen allemaal Hyperlapse-video's, waarbij met software de beelden stabieler zijn gemaakt. Voor grotere camera’s, zoals GoPro en DSLR's, is stabilisatie lastiger. Je hebt dure spullen nodig of je bent uren bezig met de software.

SteadXP meet met een accelerometer en gyroscoop de camerabewegingen en slaat die op in een bestand, dat wordt samengevoegd met de video. Zo weet video-software na afloop exact hoe bewegingen moeten worden gecompenseerd.

Toekomstvisie

De makers zijn ook bezig met stabilisatie voor 3D-beelden en Virtual Reality. Ook willen zij een app maken voor previews van je geschoten materiaal.

De SteadXP staat sinds deze week op Kickstarter en heeft al ruim 300.000 dollar binnen. De kleine versie voor de GoPro kost 170 dollar, de grotere versie voor DSLR’s en videocamera’s kost 260 dollar. Levering vanaf maart 2016.

Reacties

Brilliant! Ik denk alleen dat het waterdichte kastje van de gopro niet meer dicht kan als je deze erop klikt, oeps...

 

Zo te zien is het ongeveer net zo groot als een battery backpack - daar heeft GoPro een apart achterdeurtje voor. Op Kickstarter stellen ze lig dat het dingetje in de extension backdoor past. Hoop erg dat dit de verwachtingen waar gaat maken.

 

Nieuwsbrief