Sterke arm voor kinderen
Nieuws

Sterke arm voor kinderen

donderdag 21 juli 2011 11:24

De tweezer geeft kinderen met maar één hand de kracht om een normaal leven te leiden. 

Tweezer is een gadget voor een kleine doelgroep, maar daarom niet minder belangrijk. Sterker nog voor die mensen, kinderen die een handprothese nodig hebben, heel belangrijk. Hieronder zie je hoe je van niet zelfstandig een veter kunnen strikken, naar strikken in 11 seconden gaat. Dat kan ik met twee handen niet sneller. 

Je zal het maar nodig hebben. Dan had je tot nog toe last van beperkte polsbeweging, zand, vuil en water. Dan had je als kind geen kracht genoeg, kledingslijtage en de looks van een huidkleurige Robocop. Bij Tweezer is de bedieningskabel onzichtbaar weggewerkt, kies je een kleur naar wens, en kun je wel gymen, knutselen met papiermaché, met je prothese naar het strand en je nieuwe delicate truitje aan. Tweezer weegt maar 160 gram. 

Tweezer is ontwikkeld aan de faculteit werktuigbouwkunde van de TU Delft, en op de markt gebracht door Delft Prosthetics.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Een "gadget" zou ik het niet willen noemen. Maar het is er tot 14 jaar, dat meisje heeft er dus nog maar kort plezier van.

 

Vet cool!!!

 

Goeie ontwikkeling! Ze mogen van mij alleen nog wel wat doen aan hoe die klem er uitziet ;)

 

Ja idd mooie ontwikkeling. Maar door het vleeskleurig te moffelen zou het misschien al helpen de kapitein Haak gevoel weg te nemen. Maar ook misschien in een kunsthand verwerken?

 

Nieuwsbrief