Steve Jobs: iPad-rivalen gaan mislukken
Nieuws

Steve Jobs: iPad-rivalen gaan mislukken

dinsdag 19 oktober 2010 09:10

Steve Jobs vindt 10 inch de minimale schermgrootte voor tablets. De iPad-rivalen met 7 inch schermen noemt hij 'dead on arrival'.

Steve Jobs heeft in een toelichting bij Apple's kwartaalcijfers - met een recordverkoop van 14 miljoen iPhones en 4 miljoen iPads - kritiek geleverd op de tablets waar Apple's concurrenten mee komen. Er zijn volgens Jobs maar een paar relevante rivalen voor de iPad en de meeste daarvan hebben een 7 inch scherm, zoals de Samsung Galaxy Tab en Blackberry's Playbook. Maar 7 inch is veel te klein voor een tablet, meent Jobs.

'Het is alsof je een iPad-scherm door midden snijdt. Dat is niet goed genoeg voor tablet-apps. Je moet ook schuurpapier meeleveren zodat mensen hun vingers kleiner kunnen schuren. Wij vinden 10 inch de minimale schermgrootte om goede tabletapplicaties te kunnen bouwen', aldus Jobs tijdens een conferencecall met beleggers.

De Apple-baas stelt dat zelfs Google tabletfabrikanten aanraadt te wachten op het verschijnen van de nieuwe versie van Android volgend jaar. 'De fabrikanten negeren dat waardoor hun tablets geen goede apps hebben. Ook hebben concurrenten moeite om tot dezelfde lage prijzen te komen, zelfs met kleinere schermen. Deze tablets zijn DOA: dead on arrival. We gaan er plezier aan beleven', aldus Jobs. De Galaxy Tab van Samsung is bijvoorbeeld in Nederland, zonder mobiel abonnement, iets duurder dan de iPad. 'We hebben een goed product, dat moeilijk te overtreffen is. we hebben de iPad best agressief geprijsd. We willen deze strijd winnen.'

Over het gebrek aan Flash-ondersteuning zegt Jobs dat 'de meeste video op het web al beschikbaar is in HTML5', wat wel werkt op de iPad. Maar dat is overdreven. De populairste videosites hebben HTML5-spelers, maar veel sites met filmpjes werken nog exclusief met Flash. 

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Ik doe op de iPad hetzelfde als op de iPhone. Dus op 3,5 inch werken de apps die ik gebruik al prima. Flauwekul als Photoshop/Pages etc voor de iPad daar begin ik niet aan. Ik wil juist wel een kleine versie die in de binnenzak past. Maatje DVD-hoes lijkt me ideaal. Kom maar op met de 7 inch. Gelukkig hoef ik dus niet op Apple te wachten, en kan ik al direct gaan shoppen.

 

'We gaan er plezier aan beleven', aldus Jobs.

Sadist!

 

Overigens: enige waar ik van baal bij de concurenten is dat niemand het nut van een IPS/PVA scherm ziet. Dat is de enige big-fail van de concurenten, niet de afmeting.

 

Al het spul van de zelfbenoemde concurrentie is het resultaat van een paniekreactie. Visieloze prullaria zonder toegevoegde waarde en onderscheidend vermogen.

 

hmmm... daar heb je wel gelijk in!
fabrikanten zien het succes van de iPad en willen dus ook wel een graantje meepikken.
Ze gaan dan even snel een model ontwikkelen die veel op de iPad lijkt....

 

Wel grappig om te lezen dat Jobs (die aanvankelijk helemaal geen fan was van het ontwikkelen van een tablet) , nu gewapend met arrogantie de concurrentie aanvalt..

 

Het idee dat concurrenten tablets namaken is al zielig. Apple kwam met mobile applications en nu heeft iedereen ze. Toen kwam Apple met de tablet, en nu derest ook. Apple komt met ideeën en derest maakt ze na. Te triest voor woorden...

 

Windows bedacht door Xerox, gejat door Jobes en Gates. MP3 speler, met scrool menu structeer, bedacht door Creative (zelfs wit is daarvan gejat), gejat door Jobs. Tablet, alleen het formaat is nieuw. Ja het is inventief, maar 'God' is ie niet. Er zijn meerdere dingen uitgevonden, die later door meerdere fabrikanten worden gemaakt, marktwerking!

 

De ipad is niks meer dan een vergootte ipod. Maar het heeft wek z'n charmes. De prijs drukt die weer.

 

Steve Jobs logica over de iPhone:
'Het is alsof je een Galaxy Tab-scherm door midden snijdt. Dat is niet goed genoeg voor apps. Je moet ook schuurpapier meeleveren zodat mensen hun vingers kleiner kunnen schuren. 7 inch is de minimale schermgrootte om goede applicaties te kunnen bouwen'

De iPhone is zonder abbonement ook nog eens duurder dan de Galaxy Tab.

Sorry aan iedereen die nu op het rode pijltje gaat drukken maar Steve loopt hier toch echt een beetje te bazelen, hoewel dit vanuit zijn positie natuurlijk wel te verklaren is.
Mijn boodschap aan Steve: cynisme inspireert niet.

 

Thom, het gaat hier over de iPad, niet de iPhone.
Maar goed, als je de moeite had genomen de volledige transcriptie te lezen (o.a. op MacWorld) dan had je geweten dat Apple niet zomaar voor een 10" scherm heeft gekozen. Ze hebben uitgebreide gebruikerstests gedaan met verschillende schermafmetingen en resoluties om te kijken wat het beste werkt als touch device. De conclusie is de 10" geworden.
Ze zijn hiermeee dus niet over één nacht ijs gegaan, en zullen dan ook nooit een iPad met een kleiner scherm maken. Ze geloven nu heilig in die 10" voor de iPad.
Vandaar dat ze concurrenten met een kleiner scherm dan ook niet echt serieus nemen. En terecht denk ik.

 

Als jij de moeite had genomen om mijn comment te lezen had je geweten dat het mij helemaal niet gaat om het wel of niet goed zijn van de ipad, prachtig apparaat, maar dat ik vind dat Steve te kort door de bocht gaat met zijn commentaar en dat ik liever heb dat hij zijn creativiteit omzet in innovatie en niet in het afkraken van concurrentie.

 

Jobs vergeet voor het gemak te zeggen dat de Galaxy Tab een GSM functie heeft en daardoor dus via abbonementen zeer goedkoop aangeboden gaat worden.

Verder vind ik een 7inch formaat wel handzaam/mobiel. In tegenstelling tot de (lompe) iPad.

 

10" is te groot om mee te nemen, 7" niet. En die vingerschuring hebben we al gedaan om de iphone te bedienen.

 

Beter 7 inch met een webcam en betaalbaar dan 10 inch zonder webcam en te duur.

'Wij vinden 10 inch de minimale schermgrootte om goede tabletapplicaties te kunnen bouwen'
Tja meneer Jobs het gaat er helaas niet om wat jullie willen en vinden. Het gaat erom wat de mensen willen. De 7 inch tablets gaan gretig aftrek vinden zeker tijdens de kerst / sinterklaas periode.

 

Uhh, maar die 7 inch inch van Samsung is wel duurder dan de iPad..

 

De Playbook schijnt met zijn QNX OS gehakt te gaan maken van de iPad. Wat is jullie mening hierover?

 

Ik vind dat Steve gelijk heeft. Om lekker te kunnen lezen zonder te blijven scrollen, is 10 inch minimaal.

 

Wat dat betreft slaat de iPad de plank compleet mis. De ebooks daarin hebben namelijk een soort bladzijdenlook. Als iets handig is met een e-book is het als deze continue zou scrollen, net als een webpagina.

En wat leesbaarheid betreft: het aantal pixels bij de 7 inchen is gelijk, dus je zult vergelijkbare scherpte van letters hebben.
Bovendien is op een iPad e-book de netto bedrukte papiermaat ook maar 7 inch, dus bij volledig uitvullen op een 7inch pad met eenzelfde aantal pixels heb je zelfs beter leesbare tekst!

 

Sure Bert, iPad slaat de plank mis. Wel als zo'n autoriteit als jij op dit gebied het zegt dan zal Steve Jobs er wel niets van begrijpen.

 

<p>Ik vind de iBooks app de plank misslaan. De rest is redelijk tot prima. Ik vind de boeken er op mijn ipad niet uit zien. Ik lees ze daarom met een "illegale" app die betere fontopties en continu-scrollen biedt.</p>

 

<p>Bij een gelijkblijvende schermresolutie op een kleiner scherm heb je juist meer scherpte.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p>

 

<p>Bij een gelijkblijvende schermresolutie op een kleiner scherm heb je juist meer scherpte.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p>

 

Dus, als Albert Heijn een br

 

ood maakt, mag C1000 geen broden verkopen omdat AH er al een heeft?

 

Na deze reactie van Jobs is het natuurlijk wachten op de ipad nano.

 

Wat een betweterigheid van sommige reacties. Steve zus Steve dat. Maar ik heb een vraag: wie heeft 4 miljoen iPad's verkocht?
Noël

 

7" is nog steeds te groot om in je broekzak te stoppen. Formaatje iPhone past weer wel in de broekzak maar is te klein om fatsoenlijk op te kunnen internetten. In principe is 10" precies goed, maar het gaat wel ver van Jobs om die 7" modellen gelijk maar als DOA te bestempelen. De tijd zal leren welke schermgrootte het beste is.

 

Alle concurenten zijn doa Apple is de kwaliteit idee theorie praktijk!

 

al die pads zijn producten die we eigenlijk niet nodig hebben. niet volwaardig genoeg voor echt computer gebruik, te groot om als telefoon te gebruiken. Of te wel, waardeloos. Alleen technofreaks zullen dit kopen. en mensen die niet weten wat ze met hun geld moeten.

 

Ik wacht op de mooie dag dat Apple ten onder gaat.

 

Dit lezend op mijn Galaxy Tab, die ik gewoon met één hand kan vasthouden, waarvan de (voor mij) belangrijkste apps gewoon beschikbaar zijn, evenals op de iPhone, dan denk ik: maak je toch niet zo druk.

ik meen dat Apple producten vaak ook ver boven de prijs liggen/lagen van PC producten?

 

<p>wat een onzin laat die gozer lullen. wat kan jouw het nou&nbsp;verrotten&nbsp;als jij maar een fijn product heb.</p>

 

Wat een arrogante lul is die meneer Jobs. Geweldige uitspraken als vingers bijschuren enzo, daar zullen die 14 miljoen Iphone bezitters wel erg content mee zijn en dan hebben we het nog niet eens over de Ipod Touch bezitters gehad!

En wat de Ipad betreft wacht ik liever 2011 af, er zal dan ongetwijveld een tablet op de markt komen die meer te bieden heeft dan de nogal beperkte Ipad.

 

<p>Wat verwacht je nou. Tuurlijk blaast Steve dit hoog van de toren, waarom niet? Het zijn toch de concurrenten of moet hij ze liefelijk verwelkomen en alvast de plannen van de volgende generatie iPad toesturen.</p><p>Wat een non-nieuws allemaal zeg...</p>

 

<p>Wat verwacht je nou. Tuurlijk blaast Steve dit hoog van de toren, waarom niet? Het zijn toch de concurrenten of moet hij ze liefelijk verwelkomen en alvast de plannen van de volgende generatie iPad toesturen.</p><p>Wat een non-nieuws allemaal zeg...</p>

 

Ik blijf het zo dom vinden dat Flash alleen maar gerelateerd wordt aan video, zowel door Jobs als door Bright blijkbaar.

 

Steve heeft wel gelijk

 

Jobs vergeet voor het gemak te zeggen dat de Galaxy Tab een GSM functie heeft en daardoor dus via abbonementen zeer goedkoop aangeboden gaat worden.

@haaiwaai je kan ook een credietje nemen bij de bank en dat in 24 maand afbetalen!

 

Video's is natuurlijk het belangrijkste en meest interessantste flash content.

 

Nieuwsbrief