Street View gaat kopje onder
Nieuws

Street View gaat kopje onder

woensdag 26 september 2012 09:50

Google heeft een onderzeese versie van Street View gelanceerd waarmee je door koraalriffen kan navigeren.

Google heeft bekendgemaakt dat je nu met Google Maps ook onder water kan kijken. Street View Ocean laat je rondkijken in zes grote koraalriffen. Navigeren gaat net als bij straten in de reguliere Street View. De onderzeese variant heeft Google gemaakt in samenwerking met de universiteit van Queensland en verzekeringsbedrijf Catlin Group.

Er zijn zes locaties te verkennen: het Heron-eiland en Lady Elliot-eiland binnen het Great Barrier Reef, de vulkaankrater Molokini op het eiland Maui en de Hanauma-baai in Oahu in Hawaï en het eiland Apo in de Filipijnen. Hoogtepunten zijn onder meer een zeeschildpad en een reuzenmanta.

De speciale camera voor het project is ontwikkeld door Catlin. De SVII maakt beelden in een hoek van 360 graden en staat op een onderwaterscooter. De SVII is de eerste onderwatercamera die met een tablet is te bedienen. Hij heeft 50 duizend foto's van rifomgevingen, die tot een vloeiend geheel zijn samengevoegd. De camera schiet elke drie seconden een beeld en beweegt zich door het water met een snelheid van 4 km/u.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief