Stuntfilmen voor de massa
Nieuws

Stuntfilmen voor de massa

dinsdag 04 september 2012 08:56

De GoPro is heer en meester onder de Point of View camera's. Hij krijgt gezelschap van Sony.

Iedereen met een baby, een zwembad, een fiets, een seksleven, een motor of een hobby zou er eentje moeten hebben: een GoPro. Een camera die je met een zuignap, een sticker, een hoofdband, een statief of legio andere accessoires kan laten filmen waar je maar wilt. In Full HD, met een lens die bijna 180 graden meepakt. In praktisch alle autorecensies zie je beelden van deze camera en ook bij surfen en extreme sports zijn ze erg populair. Dat heeft te maken met de kwaliteit van het beeld, de betaalbaarheid en de eindeloze manieren waarop je hem in kunt zetten.

Nu is de GoPro niet de enige point of view camera maar wel veruit de bestverkochte. Sony komt nu met de aantrekkelijke Action Cam. We hebben hem nog niet kunnen testen, maar de bediening lijkt aanzienlijk eenvoudiger (dat kan snel), de camera heeft een slow motion modus en heeft een Carl Zeiss lens. Bovendien kan de Sony op een regulier statief geschroefd zonder accessoires. De camera is er ook met wifi, waardoor je hem met je smartphone kan bedienen en de video kan streamen. Maak je borst maar nat GoPro.

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeƫnman en verhalenmaker.

Reacties

Is er al een die een beetje vertekenings/vignetteringsvrij is. GoPro is cool ding, maar van die fisheye look wordt ik inmiddels wel een beetje moe.

 

Daarop kan je lang wachten bij dat formaat camera's met een beetje fatsoenlijke field of view.

 

Beeldhoek juist liever niet te groot. 100-110 graden is meer dan zat. Zit je op 15mm full frame equivalent, en dat kan prima vertekeningsvrij (kijk naar een 14-24 Nikon lens, andere categorie, maar met een kleine chip en klein diafragma wordt alles veel simpeler)

 

Nieuwsbrief