T-Mobile gaat iPhone tethering ook gratis maken
Nieuws

T-Mobile gaat iPhone tethering ook gratis maken

maandag 18 juni 2012 18:50

Voor nieuwe klanten is Personal Hotspot direct te gebruiken, bestaande klanten volgen.

T-Mobile heeft winkelpersoneel via een mailtje op de hoogte gesteld van nieuwe regeling omtrent de iPhone-tetheringfunctie Personal Hotspot, meldt iPhoneclub. Lange tijd was de handige optie om de internetverbinding van je telefoon te delen met andere apparaten voor T-Mobile iPhone-gebruikers totaal afgeschermd. Met de introductie van iOS 5 werd gebruik van Personal Hotspot wel mogelijk, tot nu toe kostte dat echter altijd geld bovenop de maandelijkse abonnementskosten. In navolging van concurrenten Vodafone en KPN lijkt daar nu eindelijk een einde aan te komen.

De regeling is vanaf gisteren voor alle nieuwe iPhone-klanten van kracht. Deze week krijgen iPhone-klanten met relatief nieuwe abonnementen de functionaliteit kennelijk ook al. Het gaat dan om de iSmart ’11 abonnementen, sim-only abonnementen iSmart en Smart Plus, de i-rateplans van 2011, MBI Portfolio (exclusief Zak. Internet Maximaal) of Bel & SMS & Web. Klanten met een ander abonnement kunnen volgens de mail ‘zeer waarschijnlijk eind 2012 gebruik maken van tethering’. T-Mobile heeft nog geen officiële uitspraak over de verandering gedaan. Voor gebruik van Personal Hotspot heb je iOS 5 nodig.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Ik krijg in het instelingenscherm na aanklikken deze melding: 'configureer persoonlijke hotspot. Om de persoonlijke hotspot voor deze account te activeren gaat u naar http://www.t-mobile.nl/myhotspot '

Maar dat adres redirect vrolijk naar de homepage van T-Mobile zonder enig resultaat. Erg knullig uitgevoerd.

 

Misschien ben je nog niet aan de beurt?

 

Ik krijg vooralsnog ook dat resultaat, maar dat krijg ik al sinds iOS 5. Volgens mij moet T-Mobile dan eerst een zogenaamde carrier update uitvoeren. Dan gaat het slot van Personal Hotspot en kun je los. 

Volgens de mail die iPhoneclub in handen kreeg, is een deel van de bestaande klanten deze week aan de beurt. Maar wanneer... 

 

Hopelijk gaat tethering ook werken voor T-Mobile's crappy budget aanbieder Simpel...

 

Ik krijg wat Tonie krijgt, dus link naar MyHotspot, maar dit redirect door naar de Homepage. En een paar weken terug ook. Zou het wel gaaf vinden als het gratis wordt.

 

En sinds vanavond doet 'ie het! ;-)

 

Nieuwsbrief